Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Northug krever at alle går baklengs over mål i Vasaloppet

Og Drillo blir ny trener i Danmark. Svenske og danske aprilspøker om heltene våre.

ALLE MÅ SNU: I Vasaloppet neste år må alle gå baklengs over mål etter et krav fra Petter Northug. Det skiver Vasaloppet på sin nettside 1. april. Foto: Eirik Helland Urke
ALLE MÅ SNU: I Vasaloppet neste år må alle gå baklengs over mål etter et krav fra Petter Northug. Det skiver Vasaloppet på sin nettside 1. april. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

(Dagbladet): Spøken sitter som regel løst i sportens verden, og ikke minst på 1. april. Og både i Sverige og Norge er man vittige på bekostning av to norske sportsikoner: Northug og Drillo.

I Sverige bringer Vasaloppets egen hjemmeside nyheten om at Petter Northug har stilt et krav for å delta neste sesong: At alle løperne går baklengs de siste 100 meterne og over mål i Mora.

De forteller sogar at ledelsen i Vasaloppet på et ekstraordinært møte i dag har vedtatt å innføre Northugs forslag som et prøveprosjekt neste år.

- Vasaloppet ønsker den norske nytenkningen innen sporten velkommen, og ser fram til å forsøke konseptet i 2012, sier infosjef Per Strid.

Drillo til Danmark Danske B.T. melder at Danmarks Boldspilunion (DBU) har skrevet avtale med Drillo som ny dansk landslagssjef etter Morten Olsen fra 2012. 

«DBU har valgt å blåse i den generelt kritiske holdning til Drillos fotballfilosofi, som med det norske landslaget har vært mye basert på effektiv kontringsfotball og dødballer, hvor lange innkast spiller en stor rolle. Spesielt innkastdelen er noe DBU-toppene har forelsket seg i,» skriver avisa.

Både Ståle Solbakken og et par spillere uttaler seg med begeistring om ansettelsen.

En rimelig lett gjennomskuelig og opplagt spøk, men det forhindret ikke nettredaksjonen til danske TV 2 fra å gå rett i baret. De laget ikke bare en sitatsak om selve Drillo-ansettelsen, men sendte like godt ut en kjapp notis vinklet på Solbakkens reaksjon.

Artiklene ble selvsagt fjernet fra tv2.dk relativt kjapt.

Apropos utenkelige landslagstrener-ansettelser: TV 2 Nyhetskanalen meldte i morges at Ståle Solbakken trekker seg som Drillo-arvtaker. Det er ikke så usannsynlig. Men de lanserte Tom Nordlie som erstatter.

Bredes moonwalk En av dagens bedre spøker er Daily Mails artikkel om at Fulham-spillerne er beordret til å feire scoringer mot Blackpool på søndag med moonwalk.

Dette selvsagt i anledning den omdiskuterte Michael Jackson-statuen som skal avdukes utenfor Craven Cottage.

Det aller morsomste med dette er selvsagt å se for seg Brede Hangeland feire en eventuell scoring.

Enda villere er Daily Mirror, som forteller hvordan Fernando Torres skal bli kvitt måltørken i Chelsea. I et eldgammelt spansk rituale - «Dia de los Inocentes» - skal han lede en geit rundt inne på Stamford Bridge for å fjerne onde ånder som stopper avslutningene hans.

DRILLO-VITS: Danske B.T. melder i dag at Drillo blir dansk landslagstrener etter Morten Olsen. Spesielt fokuset på lange innkast skal ha falt i smak i det danske fotballforbundet. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
DRILLO-VITS: Danske B.T. melder i dag at Drillo blir dansk landslagstrener etter Morten Olsen. Spesielt fokuset på lange innkast skal ha falt i smak i det danske fotballforbundet. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer

Deretter skal han avslutte ritualet ved å kaste geita ut fra taket på St. Mary's Roman Catholic Church i Cadogan Street.

Soppstopp for toppkamp Her hjemme er spøkene noe mer jordnære. Lillestrøm kjører en variant av klassikeren trøbbel-med-stadion-spøken. Nå er det Åråsen som er under soppangrep.

- Giftsoppen clitocybe dealbata ble torsdag funnet i store mengder, skriver klubbens hjemmeside.

Dermed hevdes det at kampen mot Brann på mandag må flyttes til LSK-hallen der det er 1500 plasser på tribunene.

- Ca 1300 av disse vil gå til våre sponsorer. De er tross alt LSKs beste kunder og har kontraktfestet at de skal ha tribuneplass til våre hjemmekamper. De 200 resterende billetene vil selges i den nyåpnede LSK-shopen fra fredag kl 10 etter førstemann til mølla-prinsippet, sier markedsdirektør Robert Lauritsen.

Stabæk blir blaagule Stabæk er alltid kreative 1. april, og vi ser for oss at Ingebrigt Steen Jensen sitter et sted i kulissene og humrer lurt.

I år er det gladsaken om at Stabæk skal spille med gule shortser til de blå draktene til ære for alle svenskene som er og har vært i klubben.

- Det er jo en markering. Stabæk er halvt norsk og halvt svensk. Det at vi nå får gule bukser i draktsettet føles utrolig herlig for meg som er svensk, sier trener Jörgen Lennartsson.

• Har du sett gode eller dårlige aprilsspøker fra sportens verden? Del lenkene med andre lesere i kommentarfeltet!

TØFFE-TOM TAR LANDSLAGET: TV 2 Nyhetskanalen meldte at Tom Nordlie blir landslagssjef etter Drillo i stedet for Ståle Solbakken. Skjermbilde: TV 2
TØFFE-TOM TAR LANDSLAGET: TV 2 Nyhetskanalen meldte at Tom Nordlie blir landslagssjef etter Drillo i stedet for Ståle Solbakken. Skjermbilde: TV 2 Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media