Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug krever privat terapeut og kiropraktor i OL

Utfordrer Olympiatoppen.

STILLER KRAV: Petter Northug ønsker å ha med både egen terapeut og kiropraktor til OL. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
STILLER KRAV: Petter Northug ønsker å ha med både egen terapeut og kiropraktor til OL. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

Petter Northug utfordrer Olympiatoppen. Teamet hans jobber for at han skal få best mulige forhold under OL. Derfor vil han ha med sine egne hjelpere i OL-leiren.

I Tour de Ski hadde Northug med seg tre mann i tillegg til det støtteapparatet skiforbundet stilte med. Trener Eirik Myhr Nossum var selvsagt med i Touren sammen med kiropraktor Haraldur Arnason og terapeut Svein Torp.

Adresseavisen skriver at et tilsvarende privat støtteapparat er ønsket også i Sotsji-OL.

- Det kan godt hende vi møter utfordringer på dette området. I utgangspunktet ønsker vi ikke å ta Petter ut av OL-leiren, sier manager Are Sørum Langås til Adresseavisen.

Northug-trener Nossum har allerede fått klarsignal for OL. Han er en del av det offisielle norske støtteapparatet, men alt tyder på at terapeuten og kiropraktoren må reise til Sotsji på egen hånd. De vil også bli innkvartert på et annet sted enn Northug.

Utfordring Den store utfordringen blir å få terapeuten og kiropraktoren inn i OL-leiren, slik at Northug slipper å reise ut for å få behandlinger.

- Den norske troppen bor på en annen høyde enn det vi gjør under OL. Det er årsaken til at vi jobber for å få terapeuten og kiropraktoren inn i leiren. Vi opplever ikke motstand, men det kan by på utfordringer i og med at det er OL det er snakk om, sier manageren.

Han kommer selv til å reise til OL-byen sammen med John Northug som leder for et reiseselskap, men verken pappa Northug eller Langås skal ha noen direkte oppgaver knyttet til Petter Northug under selve OL.

Rolige dager Petter Northug reiste hjem fra Tour de Ski mandag. Nå venter noen rolige dager i Oslo etter utladningen i Dolomittene. Deretter er planen at han skal videre til treningsleir i Trøndelag.

Det ble fjerdeplass til Northug i Touren etter at han ble passert av både Chris Jespersen og østerrikeren Johannes Dürr i monsterbakken, men nordtrønderen var likevel fornøyd. Han vant en etappe og var med helt i teten sammenlagt.

Manager Langås var selv ikke til stede i Touren, men han fulgte debatten som oppsto da landslagssjef Vidar Løfshus sa at det kunne bli aktuelt å vrake Northug til OL.

- Det er bare å la skiene prate. Det Petter gjør i skisporet er svar på den diskusjonen. Jeg ser ingen grunn til å kommentere dette, utover å si at vi svarer med resultater, sier manager Langås.

(NTB)