Petter Northug skal lade opp i Pontresina før VM

Northug kritisk til «Bjørgen-høyde» og lillebrors innstilling: 
- Han må se seg selv i speilet

Petter Northug har lagt VM-planen og mener Marit Bjørgens planlagte høydeopphold ikke kan regnes som høydetrening. Samtidig ber han lillebrødrene Even og Tomas gå i seg selv.

BEKYMRET: Petter Northug, her i bilen etter dagens sprint, liker ikke lillebror Even Northugs utvikling og håper Tomas Northug finner motivasjonen som behøves for å fortsette karrieren som langrennsløper. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BEKYMRET: Petter Northug, her i bilen etter dagens sprint, liker ikke lillebror Even Northugs utvikling og håper Tomas Northug finner motivasjonen som behøves for å fortsette karrieren som langrennsløper. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LYGNA (Dagbladet): Stjerneskuddet Johannes Høsflot Klæbo (20), som til Emil Iversens frustrasjon bedyrer at han ennå ikke er i form, viste nok en gang at han er nettopp det og banket til med NM-gull i sprint på Lygna i dag.

«Den nye Northug» var i en egen klasse i finalen hvor selveste Petter Northug ble desidert sist. 6. plassen var likevel sesongbeste for 31-åringen fra Mosvika. Flaks, mener hovedpersonen selv.

- Resultatet lyver. Jeg burde ha kastet inn håndduken etter kvartfinalen. Jeg skulle gjerne hatt med Tomas i finalen, men han får takke seg selv etter å ha snublet i egne bein, sier Northug til Dagbladet og resten av pressen etter dagens sprint.

Ikke bekymret

At Mosvik-ekspressen gikk sprinten, kom overraskende på de fleste. Northug er direktekvalifisert til VM-sprinten i Lahti i kraft av å være tittelforsvarer og proklamerte at han ville satse alt på lørdagens fellesstart med skibytte, i et håp om å gå seg inn på Norges VM-lag på denne distansen.

Men i dag dukket han opp og fikk seg en gjennomkjøring i sprint. Northug tror ikke morgendagen blir altavgjørende for ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer