Northug langer ut mot landslagsledelsen: - Har tatt ut løpere som ikke burde vært der

Petter Northug mener lillebror Tomas Northug straffes på grunn av etternavnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en tekstmelding til Dagbladet tidligere i dag sendte Petter Northug et syrlig stikk i retning landslagsledelsen etter at hans lillebror ble vraket på landslaget.

- Da fungerer systemet, skrev Northug ironisk med en tommel opp.

Langrennsprofilen synes det er hårreisende at lillebror Tomas Northug ble vraket fra landslaget etter en sesong hvor sykdom har ødelagt for mannen som tok én verdenscupseier og var i sprintfinalen i Falun-VM i den foregående sesong.

En ny sjanse på landslaget får ikke den neste eldste av Northug-brødrene. Det synes storebror Petter er tåpelig, tatt i betraktning av at en rekke andre utøvere har fornyet tillit til tross for svake sesonger tidligere.

I et intervju med Adresseavisen utdyper han den latente kritikken som han pakket inn i den ironiske meldingen tidligere i dag.

- Det er løpere som får en ny sjanse på landslaget uten at det har gått framover i to år. Selv om landslagsledelsen sier at de skal kutte ned på antall løpere, har de tatt med løpere som egentlig ikke burde ha vært der, som de på forhånd egentlig vet ikke er gode nok, sier Petter Northug til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.