Northug lanserer egen TV-kanal

Fortalte på Senkveld.

NYDALEN (Dagbladet): Det har vært en turbulent tid for Petter Northug.

Først satte Skiforbundet hardt mot hardt og nektet ham å gå verdenscup med mindre han godtok deres krav. Northug svarte med et brev hvor han ba om forståelse for sin situasjon, tok en svipptur til Kypros i helga før det i dag kom fram at han er villig til å snakke med skiforbundet i helga.

Dagbladet var i kontakt med Northugs manager Are Sørum Langås i dag, men han ville ikke fortelle hva Team Northug er opptatt av at blir drøftet på møtet:

- Petter ønsker en ryddig dialog direkte med Skiforbundet, ikke gjennom mediene, skriver Langås i en SMS.

Med på Senkveld Skiforbundet har gått ut og sagt de ikke kommer til å fire noe på kravene.

En drøy time etter at nyheten kom - stilte Northug opp på Senkveld-innspilling før morgendagens TV 2-sendte program.

29-åringen gjentok det han tidligere har sagt:

- Jeg ønsker de samme rettigheter som de andre  som står utenfor landslag.  Det er der vi står, og det vi skal diskutere.  Jeg trener for å gå fort i vinter, og håper at vi snart har en løsning, sier Northug til TV 2.

I forlengelsen av Northugs motivasjon snakket han igjen om fyllekjøringen på Senkveld. Om hva tida etterpå hadde å si for framtida: 

- Jeg sto i et veikryss, måtte ta et valg om framtida. Jeg fant treningsgleden igjen til å satse mot et nytt VM. Jeg har motivasjon nok til å være med å kjempe i verdenscupen i sesongene som kommer.

Egen TV-kanal Samtidig avslørte Northug overfor TV 2 at han skal starte sin egen TV-kanal.

Det hele startet med en pokersketsj hvor Northug tok over jobben til Thomas Numme, og fortsatte med at han fortalte om den siste perioden.

Fredag åpner skiesset nettportalen northugtv.no.

Nettsida vil inneholde en egen TV-kanal i regi av team Northug, og vil være en blanding av underholdning og treningstips, skriver TV 2.

- Det blir flere ulike TV-konsepter som er tilpasset webformatet. Han skal ha et eget slags talkshow hvor han har gjester, og en humorserie hvor han spiller seg selv sammen med skuespillere. I tillegg skal han ha en serie hvor han og trener Stig Rune Kveen deler treningstips i form av høykvalitetsvideoer. Det er et ganske omfattende prosjekt egentlig, sier Anders Sæther til TV 2.

VG har snakket med Northug om portalen:

- Det er mye man vil formidle. Og jeg tror vi har mange spennende tanker å dele med folket. Da tenker jeg ikke bare på langrennstips og teknikkvideoer, men vi ønsker også å komme med litt humor. Gi et innblikk i hvordan min hverdag er, forteller Northug til VG.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram