VIL IKKE KOMMENTERE: Northug-manager Are Sørum Langås sier at Petter Northug ikke ønsker på si noe om Sundby-saken.  Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
VIL IKKE KOMMENTERE: Northug-manager Are Sørum Langås sier at Petter Northug ikke ønsker på si noe om Sundby-saken.  Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Northug-leiren om at Sundby mister Tour-seieren: - Ikke slik Petter ønsker å vinne skirenn

Petter Northug tildelt Tour de Ski-seieren. 

(Dagbladet): Onsdag ble det klart at Martin Johnsrud Sundby har brutt WADA-reglementet gjennom feil bruk av den lovlige astmamedisinen Ventoline.

På en pressekonferanse ble det forklart at langrennsstjernen hadde spor av middelet salbutamol ved to anledninger på prøver tatt av WADA i desember 2014 og januar 2015. Han søkte ikke medisinsk fritak og utestenges derfor i to måneder fra 11. juli.

Skiforbundet tar på seg all skyld, men Sundby mister likevel seieren i Tour de Ski og World Cup i sesongen 2014/15.

Det betyr at Petter Northug, som kom på andreplass bak Sundby, vil stå som vinner av Tour de Ski den aktuelle sesongen.

- Ingen kommentar

Northug er ifølge manager Are Sørum Langås i disse dager på Tenerife med broren Tomas. Skistjernen ønsker å si minst mulig om saken.

I en tekstmelding skriver Langås følgende:

- Vi har ingen kommentar til dette nå, og når det gjelder Tour de Ski er ikke dette måten Petter ønsker å vinne skirenn på.

Sundby har fått god støtte fra lagkompisene

Northug overtar også pengepremiene fra den aktuelle Tour de Ski-sesongen.

På onsdagens pressekonferanse ble det kjent at skiforbundet betaler Sundby tilbake det han må gi fra seg, et beløp som skal være på rundt 1,1 millioner kroner.

Sundby sier at han har fått god støtte fra lagkompisene gjennom den tøffe tiden.

- Jeg har fått masse meldinger av gutta nå i etterkant, og vi står sammen som et lag. Det kommer vi til å gjøre framover også. Når det gjelder Petter, tipper jeg at det ikke er denne måten han har lyst å vinne på, sier Sundby til Dagbladet.