Norges Skiforbund dropper Coop-avtale

Northug-leiren reagerer. Rett i samtaler med Skiforbundet etter Coop-vrakingen

Det tok nesten to uker før Petter Northug fikk vite at Norges Skiforbunds mulige avtale med Coop likevel strandet. I formiddag kontaktet Northug-leiren Skiforbundet for å finne ut hva som skjer.

NYE UTFORDRINGER: Norges Skiforbund inngår likevel ikke en sponsoravtale med Coop. Det gir Petter Northug nye utfordringer. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
NYE UTFORDRINGER: Norges Skiforbund inngår likevel ikke en sponsoravtale med Coop. Det gir Petter Northug nye utfordringer. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det blir likevel ingen avtale mellom Norges Skiforbund og Coop, formidlet VG fredag formiddag.

Til Dagbladet legger ikke Espen Bjervig, administrasjonssjef og markedssjef i Norges Skiforbund, skjul på at dette får konsekvenser for Petter Northug.

- Alle utøvere på landslaget må forholde seg til våre samarbeidspartnere. Det er riktig at Petter ikke kan ha sin private Coop-avtale videre om han skal tilbake på landslaget. Vi gjør ikke sponsoravtaler for enkeltutøvere, men for fellesskapet, sier Bjervig til Dagbladet.

Petter Northug har hatt en privat og lukrativ sponsoravtale med Coop i mange år, og om Coop hadde lykkes i å inngå en avtale også med Norges Skiforbund, ville det gjort veien for et landslagscomeback mye mer interessant for Northug.

Å returnere til landslaget er noe Mosvik-ekspressen skal være innstilt på å gjøre, for å få bedre matching og treningshverdag sammen med verdens beste langrennslandslag.

Det virker som det rette valget om Northug skal lykkes i å ta tilbake langrennstronen. Med Coop inn som sponsor i Skiforbundet i stedet for Spar, ville Northug i tillegg kunne ha beholdt sin private avtale.

Valgte lojalitet foran penger

LANGRENNSDEBATTEN: Landslagstrener Tor Arne Hetland letter på sløret om Petter Northugs framtid og relasjonen deres. Hetland forteller også om hva som gikk galt med Finn-Hågen Krogh, OL-eventyret og hvorfor Norge har tapt terreng i klassisk langrenn. I panelet er også Esten O. Sæther og Øyvind Godø. Video: Per Ervland Vis mer

Etter det Dagbladet erfarer, kunne Norges Skiforbund ha fått en mer lukrativ sponsoravtale med Coop enn med Spar, rent økonomisk.

Men til slutt valgte Skiforbundet å belønne lojaliteten som Spar, eid av Norgesgruppen, har vist dem siden 2007, inklusiv i den tøffe tiden i kjølvannet av astma- og dopingsakene.

- Det har vært lange og gode diskusjoner. Til slutt valgte vi å forkaste avtalen med Coop. Vi kommenterer ikke innholdet i kontraktene, men jeg kan bekrefte at lojaliteten Spar har vist oss var utslagsgivende, sier Bjervig til Dagbladet.

Selv om valget av Spar fremfor Coop ikke har noe med Petter Northug å gjøre, reagerer Northug-leiren på mangelen på informasjon.

Northug-leiren reagerer

Til Dagbladet varslet manager Are Sørum Langås fredag morgen samtaler med Norges Skiforbund om denne overraskende vendingen.

- Vi får kontakte Skiforbundet og få informasjon om hva som skjer. Vi har ikke gjort noen lengre konsekvensanalyse foreløpig, sier Sørum Langås til Dagbladet.

- Har ikke Skiforbundet formidlet dette direkte til dere?

LIVET UTENFOR LANDSLAGET: Anders Aukland støtter og frir til Petter Northug, deler sin historie om uenighetene med Skiforbundet og røper oppskriften til hans unike suksess i en alder av 45 år. I panelet er også kommentator Esten O. Sæther og programleder Øyvind Godø. Video: Per Ervland Vis mer

- Nei! svarer Northugs manager kontant.

- Hva synes du om det?

- Det sier seg selv.

- Er dere skuffet? Sint?

- Jeg har ingen flere kommentarer nå, før vi har fått snakket med Norges Skiforbundet, avslutter Sørum Langås.

Raskt møte

Når Dagbladet snakker med Espen Bjervig fredag formiddag, har han akkurat vært i samtaler med Northugs manager.

- Vi hadde en god prat, som vanlig. Vi har en fin dialog. Til sjuende og sist er dette et valg Petter må ta. Det går an å gå fort på ski også med Spar som sponsor i stedet for Coop, sier Bjervig til Dagbladet.

Han forteller videre at de kommuniserte Skiforbundets avgjørelse til Coop dagen før Coops styremøte 2. april.

Først i dag gikk informasjonen videre til langrennslandslagets utøvere. Det forklarer Bjervig slik:

- Vi oppdaterer ikke utøverne med informasjon om forhandlinger underveis. Derfor kom dette først nå, forklarer den tidligere klassiskspesialisten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer