Norges Skiforbund dropper Coop-avtale

Northug-leiren reagerer. Rett i samtaler med Skiforbundet etter Coop-vrakingen

Det tok nesten to uker før Petter Northug fikk vite at Norges Skiforbunds mulige avtale med Coop likevel strandet. I formiddag kontaktet Northug-leiren Skiforbundet for å finne ut hva som skjer.

NYE UTFORDRINGER: Norges Skiforbund inngår likevel ikke en sponsoravtale med Coop. Det gir Petter Northug nye utfordringer. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
NYE UTFORDRINGER: Norges Skiforbund inngår likevel ikke en sponsoravtale med Coop. Det gir Petter Northug nye utfordringer. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det blir likevel ingen avtale mellom Norges Skiforbund og Coop, formidlet VG fredag formiddag.

Til Dagbladet legger ikke Espen Bjervig, administrasjonssjef og markedssjef i Norges Skiforbund, skjul på at dette får konsekvenser for Petter Northug.

- Alle utøvere på landslaget må forholde seg til våre samarbeidspartnere. Det er riktig at Petter ikke kan ha sin private Coop-avtale videre om han skal tilbake på landslaget. Vi gjør ikke sponsoravtaler for enkeltutøvere, men for fellesskapet, sier Bjervig til Dagbladet.

Petter Northug har hatt en privat og lukrativ sponsoravtale med Coop i mange år, og om Coop hadde lykkes i å inngå en avtale også med Norges Skiforbund, ville det gjort veien for et landslagscomeback mye mer interessant for Northug.

Å returnere til landslaget er noe Mosvik-ekspressen skal være innstilt på å gjøre, for å få bedre matching og treningshverdag sammen med verdens beste langrennslandslag.

Det virker som det rette valget om Northug skal lykkes i å ta tilbake langrennstronen. Med Coop inn som sponsor i Skiforbundet i stedet for Spar, ville Northug i tillegg kunne ha beholdt sin private avtale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer