Northug lekte seg til stafettseier

Paraderte ned oppløpet i sneglefart.

FULL KONTROLL: Petter Northug hadde full kontroll på Ilja Tsjernousov og ledet Norge til seier på stafetten på Beitostølen.Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
FULL KONTROLL: Petter Northug hadde full kontroll på Ilja Tsjernousov og ledet Norge til seier på stafetten på Beitostølen.Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Norge har uten tvil det desidert største luksusproblemet i langrennssporten når øvelsen er herrestafett og laget skal tas ut.

På Beitostølen mønstret fire konkurransedyktige norske lag på startstreken i det som er den eneste gjennomkjøringen under verdenscupparaplyen før OL.

Selv om mye kan skje på de 94 dagene det er til stafetten i Vancouver, var det 16 nordmenn som ønsket å vise for landslagsledelsen at de har noe på et OL-lag å gjøre. Da var det en strek i regningen at snøen satte inn, og gjorde det vanskelig å gjøre de store stuntene, særlig på de to etappene i klassisk. Ingen virket å ha det som skulle til for å stikke fra i front, og derfor var det ni lag - deriblant tre av de norske - som lå mer eller mindre samlet inn til annen veksling.

- BlytungtEtter gårsdagens sensasjonsseier, fikk Ronny Hafsås muligheten til å prøve seg på tredjeetappen for førstelaget. En dravillig John Anders Gaustad på andrelaget, sørget for at skiskytteren fikk en billig reise på førsterunden, men var ikke våken da Aleksander Legkov satte inn et voldsomt motbakkerykk sju kilometer ut på etappen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer