Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Northug ler godt av påstått Hellner-fordel

Har allerede egne supersko under utvikling.

NYE SUPERSKO: Petter Northug har egne supersko under utvikling, og lar seg ikke stresse av dagens medieoppslag om at enkelte konkurrentene skal ha skaffet seg et konkurransefortrinn. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
NYE SUPERSKO: Petter Northug har egne supersko under utvikling, og lar seg ikke stresse av dagens medieoppslag om at enkelte konkurrentene skal ha skaffet seg et konkurransefortrinn. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): For dem som måtte være bekymret for at blant annet Marcus Hellner har sikret seg et konkurransefortrinn overfor Petter Northug med mindre enn et halvt år igjen til VM i Val di Fiemme:

Det er ingen grunn til bekymring.

Adresseavisen skriver i dag om Salomon som nå lansererer en ny supersko for sine løpere for skøyting laget av karbon. Northug har på sin side sin skoavtale med Alpina, men står likevel ikke igjen med skjegget i postkassa.

- PR-stunt Langrennsesset overlater ingenting til tilfeldighetene på noen områder, og kommer selv til å få levert en tilsvarende modell i nærmeste framtid. Northug har allerede tatt en avstøpning av føttene sine, så det nye paret er 100 prosent tilpasset 26-åringen.

- Petter er veldig fornøyd med den avtalen han har nå, og Alpina holder på å utvikle nye sko til ham. Det er er tilsvarende type sko som Hellner, og han skal teste dem for første gang på rulleski i Trondheim 19. og 20. september. Fremstilling av at Petter, Dario Cologna og Marit Bjørgen har havnet i bakleksa, er ikke noe annet enn et godt stykke PR-arbeid fra Salomon, sier Northugs manager Lars Gilleberg til Dagbladet.

Trønderen har en avtale med den slovenske produsenten som strekker seg fram til 2014, men manageren forsikrerer om at han definitivt ville kommet seg ut av den dersom de ikke viste seg å være konkurransedyktige.

- Det skal ikke være noen som helst tvil om at han til enhver tid jakter det beste utstyret, hvis ikke hadde han ikke hatt noen avtale med Alpina. Når det kommer det til utstyrsvalg er det ingen kompromisser. Det økonomiske er fullstendig underordnet. Det er bare det beste utstyret som teller, understreker Gilleberg.

Stoisk Northug befinner seg for tida på treningssamling med landslaget i Italia, men har fått med seg dagens skriverier. Gilleberg sier at de tar han med stoisk ro.

- Jeg pratet med ham i går kveld etter at Adressa hadde vært i kontakt med meg. For å refere hvordan Petter reagerte, var det med en god latter. Han sa noe i den duren av at han konstaterte at konkurrentene til Alpina nå kommer etter. Han er helt rolig og 100 prosent fornøyd med valget av utstyrsleverandør. Han har hele tiden fått veldig bra oppfølging, og de er alltid på tå hev dersom han har ønsker om spesialtilpasninger. Så det er ikke noen salte tårer der i gården. Jeg registrerer at det snakkes om supersko, men etter det jeg skjønner er det ikke akkurat noe revolusjonerende, sier Gilleberg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media