I RUTE: Petter Northug vant en forholdsvis enkel seier på Beitostølen, og viste dermed at han ikke er satt særlig tilbake av sykdommen som plaget ham under høydeopphold i Italia. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
I RUTE: Petter Northug vant en forholdsvis enkel seier på Beitostølen, og viste dermed at han ikke er satt særlig tilbake av sykdommen som plaget ham under høydeopphold i Italia. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Northug loffet i mål til komfortabel seier

- Hadde en god følelse i dag.

(Dagbladet): Petter Northug selv var ikke nevneverdig bekymret over egen form etter at han som en av sju løpere ble rammet av spysyke på treningsleir i Italia, og måtte reise hjem midt under samlinga. Ikke før seint i forrige uke var han tilbake i trening.

Fredagens åpningsrenn over 15 kilometer i fri teknikk viste at det som måtte være av frykt for Norges største vinteridrettsstjerne var ubegrunnet, for grunnlaget var mer enn godt nok til å vinne en solid seier på Beitostølen.

Det skal nemlig mer enn fire-fem dager uten trening til for å ødelegge for Northug, som har avlagt oppsiktsvekkende gode testresultater i sesongoppkjøringen. Han har satt personlige rekorder både på maksimalt oksygenopptak og laktatprofil.

- Jeg prøvde å åpne fornuftig. I og med at det er det første rennet, gjelder det å komme inn i flyten. Som alltid var det tungt i starten, men med tanke på neste helg var det greit med en gjennomkjøring. Det er da det starter, sier dagens vinner til NRK, og tenker på verdenscupåpningen i nordsvenske Gällivare.

I en trikot inspirert av verdensmestertrøya i sykkel, hadde 26-åringen så god kontroll at han kunne loffe ned oppløpet for halv maskin, men likevel være over 15 sekunder foran toer Maurice Manificat fra Frankrike.

- Jeg hadde en god følelese i dag, og hadde et håp om å kjempe i toppen. Det var mange sterke franskmenn til start, og det ble en fight med Manificat. Jeg hadde nok en fordel av starte bak ham, det er en stor fordel å kunne gå med sekundering, sier Northug.

Finn Hågen Krogh ble nummer tre, og nest beste nordmann, fire sekunder bak Manificat.

Dagbladet kommer tilbake med mer fra Beitostølen.