PÅ GANG IGJEN: Til tross for en mildt sagt slapp oppladning våknet Petter Northug i tide til gårsdagens sprint i Drammen - der han sikret seg en verdifull annenplass etter å ha slitt seg gjennom både kvart- og semifinalen.  Foto: Hans A Vedlog/ Dagbladet
PÅ GANG IGJEN: Til tross for en mildt sagt slapp oppladning våknet Petter Northug i tide til gårsdagens sprint i Drammen - der han sikret seg en verdifull annenplass etter å ha slitt seg gjennom både kvart- og semifinalen. Foto: Hans A Vedlog/ DagbladetVis mer

Northug lot OL-bagen råtne i seks dager

For utslitt til å gå ut av huset.

||| DRAMMEN (Dagbladet): Tirsdag kveld i forrige uke landet Petter Northug på Værnes der hundrevis av trønderne hadde møtt opp for å ta imot den hjemvendte OL-sønn.

- Nå skal jeg hjem og spise mammas hjemmebakte brød med bringebær- og blåbærsyltetøy, sa Petter til Dagbladet.

Og så veldig mye mer enn det gjorde han faktisk ikke. I tillegg ble han litt snufsete, i hvert fall nok til at han droppet forrige helgs verdenscup i Lahti.

- Det stinket bra
Ifølge Petter selv var han så sliten etter OL at det først var på mandag denne uka at han tok seg en tur ut. Og den turen var ikke mye å skryte av for en topptrent langrennsutøver:

- Jeg hadde første trening på mandag. Det var bare å gå seg en liten tur til fots, før det hadde jeg ikke vært utafor døra. Jeg var ute i 10 minutter og hentet bagen min i bilen, som har stått der siden OL. Det var en gåtur med høy puls, sier han.

Innholdet i bagen var av en slik art bare en vaskemaskin kan elske.

- Tøyet var godt brukt. Det stinket bra.

Dagen etter den 10 minutters lange «kraftanstrengelsen» var Petter på ski igjen for første gang. Og onsdag kjørte han to økter, før han altså gikk fire tøffe intervaller på gårsdagens sprint i Drammen.

- Jeg fikk pusta og kjørt en ordentlig hard økt. Hadde det ikke vært for hjemmebane og publikum tror jeg at jeg ville vært ferdig allerede i semifinalen, sa Northug i går.

Tok 80 poeng på Bauer
Og selv om han selv ønsker å gå søndagens femmil i Kollen, er ikke landslagsledelsen like begeistret for tanken.

- Jeg har lyst til å gå femmila, men veit at en del trenere ønsker at jeg skal gå sprinten og bygge meg opp til Falun neste helg.

Der ser han gjerne at han får en kjølig mottakelse fra det svenske publikummet:

- Den beste måten å holde meg skjerpet og på tuppa er om jeg hadde fått en pipekonsert i Sverige, sier Northug.

Men førstkommende helg kan det altså fort bli med det ene løpet.

- Jeg har mye overskudd, så du skal ikke se bort fra at det blir flere. Hvis femmila (lørdag) går i et noenlunde kontrollert tempo og med en hard sisterunde, kan jeg gå sprint etterpå, men går det fort hele veien er jeg sjanseløs på sprinten, mener Northug.

Gårsdagens annenplass ga ham 80 nye verdenscuppoeng. Dermed leder han sammenlagtcupen 252 poeng foran Lukas Bauer.