MÅTTE PÅ SYKEHUS: Petter Northug har aldri slått seg verre enn da han stilte opp i et showrenn i Davos for to år siden. Nå står han i spissen for et tilsvarende renn i Holmenkollen i mars. Foto: TV 2/YouTube
MÅTTE PÅ SYKEHUS: Petter Northug har aldri slått seg verre enn da han stilte opp i et showrenn i Davos for to år siden. Nå står han i spissen for et tilsvarende renn i Holmenkollen i mars. Foto: TV 2/YouTubeVis mer

Northug lover salto over hoppet i ellevilt Kollen-renn

Sist gang besvimte han og havnet på sykehus. Se video.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Helga 23. og 24. mars fronter Petter Northug en spektakulær skikonkurranse i Holmenkollen.

I regi av hans private sponsor Red Bull skal det lages ei utforløype fra det høyeste punktet til det laveste inne på selve stadionområdet, med diverse hopp og krappe svinger, og Northug garanterer å få med seg noen av de beste distanseløperne i verdenscupen.

Samtidig drømmer han om å få med gamle storheter som Bjørn Dæhlie og Oddvar Brå.

- Dette blir uka etter verdenscupavsklutningen i Falun, så det blir en fin avslutning for langrennsløperne. Jeg ønsker å samle de store navnene og ha en artig og sosial helg sammen. Marcus (Hellner) vil garantert delta, og jeg vil prøve å få med vår gode venn Dario (Cologna) og andre som kan være aktuelle. Jeg har ikke invitert noen av de gamle ringrevene ennå, men vil gjerne utfordre Dæhlie til å stille, og kanskje få et comeback fra Oddvar Brå, sier Northug.

- Jeg var i svime
Han stilte på en pressekonferanse på skimuseumet i Kollen i dag, etter en uke med ferie og lett trening på Gran Canaria. Der viste han de frammøtte journalistene en video fra sist gang han deltok i et showrenn av samme type som arrangeres i Kollen i mars - i sveitsiske Davos for to år siden.

Den gang gikk det fryktelig galt over hoppkanten.

I videoen kan du høre hvordan Northug får slått pusten ut av seg, og blir liggende og ynke seg under hoppkanten. Resten husker han fint lite av.

- Etterpå var jeg i svime. Like før hoppet var det mye vann, og jeg satte staven på skrå og fikk den i trynet. Jeg besvimte inne i teltet etterpå. I sykebilen var det en sykepleier som spurte meg: «Do you remember me?». Det gjorde jeg ikke. Da jeg kom på sykehuset ble jeg lagt i en slags respirator, og de sjekket at ryggen av OK. Jeg fikk masse tabletter og ble sendt hjem rundt midnatt. Da var jeg jævla svimmel, sier han i dag.

- Har du slått deg like mye før?

- Jeg har et par tilsvarende fall fra hoppbakken, men dette var ille. Jeg husker omtrent ingenting av det. Derfor kan jeg ikke svare på hvor vondt det er.

I intervjuet like etter fallet virket han tilsynelatende oppegående. Sannheten var en altså en helt annen.

- Jeg følte jeg var på en annen planet, smiler han.

Den trøkken har imidlertid ikke skremt ham fra å gyve løs på ny i Kollen i mars.

- Kjører du en salto?

- Ja, ja, det blir noe spektakulært. Det er ikke farlig å knekke en fot da. Jeg mister kanskje sesongåpningen i fotball, men det er maks.

- Har du tatt salto på ski før?

KOLLEN-KONGEN: Petter Northug stilte opp til pressekonferanse på Skimuseet i Holmenkollen tirsdag ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
KOLLEN-KONGEN: Petter Northug stilte opp til pressekonferanse på Skimuseet i Holmenkollen tirsdag ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Ja, baklengs salto, sier Northug til Dagbladet.

Langrennskongen røper at han har 75 meter som bestenotering i en ordentlig hoppbakke, og at han fikk nei da han maste om å hoppe i 120-metersbakke som 14-åring. Han er ikke så bitter for det i dag.

- Nei, nå har jeg fått høydeskrekk og alt, sier han.

Sendes på NRK
Det er ikke bare førstemann i mål som premieres, men også personen som har det mest spektakulære hoppet. Dyktige skiløpere over hele Norge har sjansen til å bli med på moroa, for det vil bli arrangert kvalifiseringer over hele landet i tida før showrennet.

Selve finalerennene vil bli sendt på NRK.

- Jeg tror det er mange som vil være med. Det er mulig for hvem som helst å kvalifisere seg. Jeg likte konseptet veldig godt da jeg var med i Davos for to år siden. Publikumsmessig kommer det til å bli trøkk, og mye mer action enn i en vanlig sprintkonkurranse. Det blir tette dueller, hopp, krasjing og fall. Det blir bra bilder og en artig konkurranse, sier Northug.