Northug må inn på teppet etter idrettstopp-harselering

Petter Northug har i flere meldinger på sosiale medier hatt det gøy med idrettstoppenes alkoholregninger. Det vil Vidar Løfshus ha en prat om når Northug kommer tilbake til landslagset.

FLIRER: Petter Northug og Emil Iversen ser noe morsomt noe under Kulåssprinten. Mellom dem står Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FLIRER: Petter Northug og Emil Iversen ser noe morsomt noe under Kulåssprinten. Mellom dem står Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er knyttet stor spenning til Petter Northugs form før sesongstarten på Beitostølen denne helgen. Mosvik-ekspressen skulle egentlig testet formen i Bruksvallarna i Sverige forrige helg, men trakk seg fra løpet i siste liten.

Han forklarte til Dagbladet at dårlige bein var grunnen til at han kledde på seg et bilbelte; ikke startnummeret han hadde hentet på morgenkvisten.

-Harselerer

Northug fikk mye oppmerksomhet før løpet i Sverige fordi han vurderte å starte i en svensk landslagsdrakt. Et av 31-åringens utallige påfunn opp gjennom karrieren.

Den siste tida har han også sendt småstikk mot broren Tomas , sin egen vekt og, ikke minst, de mye omtalte reiseregningene til idrettstoppene i Norges idrettsforbund.

Det er idrettspresident Tom Tvedt og tidligere generalsekretær Inge Andersen som har fått gjennomgå mest etter det den siste tida har blitt klart at hundretusener av kroner er brukt på alkohol i perioden fram til 2017.

Uskyldig moro for noen, men nå vil skiforbundet ha en prat med Northug om bildene:

- Generelt vil jeg si at god folkeskikk skal gjelde på sosiale medier. Når Petter Northug kommer inn på landslaget må han forholde seg til de spillereglene vi har her. Da skal vi ikke har harselas eller ting som tenderer mot mobbing, sier landslagssjef Vidar Løfshus til TV 2.

Løfshus forteller til TV 2 at han kommer til å ta en prat med hovedpersonen selv når han bytter ut Coop-drakta med den norske landslagsdrakta etter Beitostølen:

– Vi skal ha en gjennomgang av våre kjøreregler når han kommer inn på landslaget etter helgen. Man skal være veldig varsom med hva man legger ut. Det kan fort få mange nett-troll til å våkne.

– Ingen munnkurv

Løfshus selv har fått smake på en offensiv fra Northug. Det skjedd under og etter VM i Lahti, hvor Northug hadde et nådeløse oppgjør med landslagssjefen

– Han har tråkket opp sin egen grav denne sesongen, var blant sitatene Northug ga.

Northug startet også en kampanjen «make skiforbundet great again», og som Donald Trump brukte han sosiale medier aktivt i «valgkampen»

Markedssjef i Norges Skiforbund Espen Bjervig sier til TV 2 at han ikke har planer om å gi Northug munnkurv.

Han er sikker på at Northug har en «humoristisk undertone» og er «spissformulert», men bekrefter på direkte spørsmål fra TV 2 at 31-åringen ikke får noen munnkurv:

– Nei, du kunne jo prøvd det på Zlatan og sett hva som hadde skjedd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer