Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Northug må trolig sone under VM

Verdensmesterskapet kan ryke for den norske skistjerna.

SKAL SONE: Langrennsutøveren Petter Northug skal snart sone en dom for fyllekjøring. I Tour de Ski er han passasjer. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.
SKAL SONE: Langrennsutøveren Petter Northug skal snart sone en dom for fyllekjøring. I Tour de Ski er han passasjer. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet. Vis mer

Klassekampen sitter på informasjon som tyder på at Northug blir nødt til å sone fengselsstraffen om kort tid. Dermed ser det ut til at verdensmesterskapet ryker for den norske skistjernen, skriver avisa.

Northug krasjet 4. mai i fjor bilen sin i Trondheim. Han rømte fra stedet og etterlot en kamerat med lettere skader.

I avhør avga Northug falsk forklaring ved å anklage passasjeren for å ha kjørt bilen. 9. oktober ble Northug dømt til 50 dagers ubetinget fengsel, med fradrag på to dager for sonet varetekt.

Han ble også fratatt førerkortet på livstid, noe som i praksis betyr fem år, og fikk en bot på 185.000 kroner.

Normalt skal det gå to måneder fra Kriminalomsorgen har mottatt en rettskraftig dom til domfelte skal begynne soningen.

Ifølge Klassekampens opplysninger fikk Kriminalomsorgen i Trondheim, som har ansvaret for gjennomføring av soning med fotlenke, Northug-saken på sitt bord i november i fjor. Det betyr at soningen er nært forestående, med mindre skiløperen får særbehandling, skriver avisen.

Men verken Sør-Trøndelag friomsorgskontor eller Kriminalomsorgen region nord har per i dag mottatt noen søknad om utsettelse av soningen.

Flere kilder i Kriminalomsorgen har overfor avisen uttrykt bekymring for at saken skal skape et inntrykk av at en idrettskjendis får særbehandling. Friomsorgsleder Tore Råen slår fast at Northug ikke vil få noen form for særbehandling.

- Vi behandler alle saker med et likt utgangspunkt. Her er det ikke snakk om at noen kan få særbehandling, sier han.

(NTB)