Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de Ski:

Northug må trolig står over Tour de Ski

Trener fortsatt ikke normalt.

STÅR TROLIG OVER: Petter Northug blir mest sannsynlig ikke å se i årets Tour de Ski. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STÅR TROLIG OVER: Petter Northug blir mest sannsynlig ikke å se i årets Tour de Ski. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug trener fortsatt ikke normalt, og ifølge Adresseavisen risikerer han å måtte stå over Tour de Ski for første gang i karrieren.

Det er høyst sannsynlig en liten feilsatsing i slutten på en høydetrening i Italia i november, samt tøff trening hjemme i Trøndelag som er årsaken til formsvikten.

Petter og Tomas Northug trente sammen med Lars Ove Aunli og alle har fått en kraftig smell i etterkant.

- Dagene går fort, litt for fort, sier sportslig leder Ole Thonstad i Strindheim til Adresseavisen.

- I lett trening

Ifølge Northugs personlige trener Stig Rune Kveen er skistjernen fortsatt ikke tilbake i normal trening.

- Han er i lett trening og har vært litt ute på ski. Avgjørelsen om han skal delta i Tour de Ski blir tatt i løpet av få dager, sier Kveen.

- De ble litt for ivrige den siste uken i høyden. Da de kom tilbake var de for hissige på grøten, ettersom de følte seg ganske pigge, sier Thonstad.

- Ikke stresset

Selv om situasjonen kanskje er kritisk med tanke på Tour de Ski, mener Kveen mulighetene fortsatt er gode for at Petter Northug skal være i stand til å forsvare noen av sine fire VM-gull i Lahti i februar. Han er også positiv til at lillebroren kan bli en del av den norske VM-troppen.

- Det viktigste nå for Petter sin del er å komme hundre prosent på rett kjøl. Jeg er ikke stresset med tanke på VM, sier Kveen.

Tour de Ski-laget blir offentliggjort tirsdag.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!