Northug med full kontroll

Men det er ikke nødvendigvis det samme som at han blir Norges beste langrennsløper igjen.

GODT FORBEREDT :  Petter Northug framstår godt forberedt til sesongen. I åpningsrennet på Beitostølen hadde han full kontroll, selv om Martin Johnsrud Sundby var ganske mye raskere. FOTO: Benjamin A. Ward / Dagbladet.
GODT FORBEREDT : Petter Northug framstår godt forberedt til sesongen. I åpningsrennet på Beitostølen hadde han full kontroll, selv om Martin Johnsrud Sundby var ganske mye raskere. FOTO: Benjamin A. Ward / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET er all grunn til å ønske Petter Northug velkommen tilbake i langrennstoppen. Dagens åpningsrenn på 15km klassisk fortalte at ryktene var sanne:

•• Gjennom hele sommeren og høsten har Petter gjort det daglige treningsslitet som er nødvendig for å være blant verdens beste langrennsløpere.

Om han blir den aller beste, avgjøres i Falun om noen måneder. I Petters situasjon er det i seg selv kanskje ikke det viktigste. Det er uansett sterkt nok å ta et oppgjør med seg selv, og sørge for å stille fysisk og psykisk på plass allerede til sesongstarten.

DA betyr det lite at hans største norske konkurrent i mellomtida har trent enda bedre. Den store forskjellen fram til Martin Johnsrud Sundby kan være utlignet allerede på morgendagens skøyting.

Skjer det ikke; går den nye virkeligheten videre i norsk langrenn:

•• For der er Martin fremdeles den aller beste.

Selv under et løp som den suverene vinneren karakteriserte som "gjennomsnittlig", var det mulig å se detaljer som viser at fjorårets sammenlagtvinner i verdenscupen har trent seg opp til et enda høyere nivå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer