Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter Northug står over landslagssamling

Northug med nytt forfall

Petter Northug står over landslagssamlingen i Steinkjer kommende uke på grunn av mangel på energi.

TRENER ALTERNATIVT: Petter Northug sto også over Blinkfestivalen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
TRENER ALTERNATIVT: Petter Northug sto også over Blinkfestivalen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver Norges Skiforbund i en melding til mediene som meldte seg på pressetreff i Steinkjer tirsdag.

- Petter Northug har fortsatt ikke fått energien helt tilbake og trener derfor alternativt, ikke klar for treningssamling, skriver medieansvarlig Gro Eide.

Meldingen kommer noen dager etter at Northug ikke kjente seg i form til å konkurrere under Blinkfestivalen i Sandnes.

Var i Spania

- Petter har de siste dagene vært lav på energi og kjenner seg ikke i form til å konkurrere, sa landslagstrener Arild Monsen om forfallet i en pressemelding.

- I samråd med Petter har jeg derfor tatt beslutningen om at han ikke går Blink, noe vi begge synes er svært beklagelig for arrangøren, men hensynet til helsetilstand må dessverre prioriteres.

Northug brukte slutten av julimåned i Spania sammen med familien. Før han dro, slo han landslagskompisene i jaktstarten på rulleski i Kristiansand. 32-åringen var også med i et renn i Telemark før det.

Flere forfall

- Petter har trent veldig bra over en god periode, men slik situasjonen er nå har vi ikke «råd til» å ta noen sjanser med tanke på den kommende skisesongen, sa Monsen.

Northug er tilbake på sprintlandslaget etter å ha brutt med landslaget etter VM i Val di Fiemme i 2013. Siden har han satset på egen hånd med sitt eget team, før han før denne sesongen gjorde comeback.

Northug er ikke den eneste som ikke blir med til Steinkjer. Niklas Dyrhaug (strekk i leggen), Pål Golberg (hatt kyssesyke), Emil Iversen (akkurat tilbake i trening etter influensa) og Martin Johnsrud Sundby (trener hjemme på grunn av to bisettelser) har også meldt forfall.