Northug harselerer med idrettstoppene

Northug med nytt Instagram-stikk

Fortsetter å harselere med idrettstoppene.

STERK SOME-FORM: Petter Northug har ved flere anledninger harselert med idrettstoppene på Instagram i høst. Blant annet ble han kalt inn på teppet hos Skiforbundet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
STERK SOME-FORM: Petter Northug har ved flere anledninger harselert med idrettstoppene på Instagram i høst. Blant annet ble han kalt inn på teppet hos Skiforbundet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Denne uka gikk Idrettsforbundet i gang med tredje runde med innsyn i forbundets regnskapstall. Der har det blant annet kommet fram nye opplysninger rundt Idrettsforbundets omgang med alkohol.

Petter Northug, som har vært mer i vinden for det han har gjort i sosiale medier enn i skisporet denne sesongen, benyttet sjansen til å harselere med idrettstoppene.

Nå har han gjort det igjen. Onsdag formiddag publiserte Northug et bilde av tidligere generalsekretær i NIF, Inge Andersen, med teksten «tikke mot helg».

Det var TV 2 som omtalte saken først.

INSTAGRAM-STORY: Dette bildet la Northug ut. Skjermdump
INSTAGRAM-STORY: Dette bildet la Northug ut. Skjermdump Vis mer

Harselerer

Det er han og idrettspresident Tom Tvedt som har fått gjennomgå mest etter det det siste halvåret har blitt klart at hundretusener av kroner er brukt på alkohol i perioden fram til 2017.

Denne gangen er Andersens fjes photoshoppet over på Leonardo DiCaprios kropp fra da han spilte i filmen The Wolf of Wall Street.

Northug ble tidligere denne høsten kalt inn på teppet av Skiforbundet, som tok en prat med 31-åringen om Instagram-bildene.

- Generelt vil jeg si at god folkeskikk skal gjelde på sosiale medier. Når Petter Northug kommer inn på landslaget må han forholde seg til de spillereglene vi har her. Da skal vi ikke har harselas eller ting som tenderer mot mobbing, sa landslagssjef Vidar Løfshus til TV 2.

Vil gå Tour de Ski

Petter Northug, som jevnt over har vært gullgarantist i mesterskap siden 2007, var ikke med i det første uttaket til OL i Pyeongchang onsdag.

Northug har slitt med formen innledningsvis i sesongen, men skal nå være på «plussiden» igjen. Nå håper han å bli tatt ut i Tour de Ski-troppen for å vise at han er god nok til OL.

- Nå er jeg tilbake, og håper jeg kan ligge der en stund. Tour de Ski kommer fort, men jeg vil kjempe om en plass der. Det er fine konkurranser, god matching og høyt nivå. Da kan jeg se hvor jeg ligger, sier Northug til sin egen tv-kanal.

Simen Hegstad Krüger bekreftet overfor VG onsdag kveld at han ikke går Tour de Ski. Tidligere har Johannes Høsflot Klæbo meldt det samme. Dermed åpner for at Northug kan være aktuell for en plass i troppen på ti mann.

PS! Tour de Ski-uttaket gjøres torsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer