Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug mer fornøyd med dagens fjerdeplass enn de to andreplassene han har fra før

Optimist før OL.

FORNØYD: Petter Northug ble nummer fire på Tour de Ski, og sleit opp bakken i Val di Fiemme. Likevel hang han ikke med hodet.  Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
FORNØYD: Petter Northug ble nummer fire på Tour de Ski, og sleit opp bakken i Val di Fiemme. Likevel hang han ikke med hodet. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

VAL DI FIEMME (Dagbladet:) Petter Northugs pallplassering glapp i siste del av slalåmbakken

Men han godkjente egen innsats og var fornøyd med å bli nummer fire.

Tungt - Ja, jeg er faktisk mer glad for denne fjerdeplassen enn jeg har var da jeg ble nummer to her, sier Petter.

For da han ble toer, var målet å vinne. Denne gangen har målet vært å få fram OL-formen.

- Det var tungt i dag, men det har likevel fungert bra under Tour'en, sier Petter, som vant lørdagens klassiske ti-kilometer i Val di Fiemme.

Hjem til trening Han ble raskt tatt igjen av Chris Jespersen i dag, og hadde ikke noe å svare med da Jespersen fosset opp bakken. Petter måtte også la den østerrikske klatrekongen Johannes Duerr smette forbi.

Det var ikke mer å gå med.

- Nå blir det å hvile en tre-fire dager, så må jeg finne snø og komme i gang med treninga igjen. Selv om jeg er optimist og fornøyd med følelsen jeg har hatt i Tour de Ski, er det fortsatt mye trening som skal gjøre før OL, sier Petter Northug.