LENGE TIL 2018: Petter Northug vet ikke hvordan han skal motivere seg etter VM i 2015. OL i Sør-Korea tre år senere er ikke noe som frister ham veldig for øyeblikket. Foto: Thomas Rasmus SKaug / Dagbladet
LENGE TIL 2018: Petter Northug vet ikke hvordan han skal motivere seg etter VM i 2015. OL i Sør-Korea tre år senere er ikke noe som frister ham veldig for øyeblikket. Foto: Thomas Rasmus SKaug / DagbladetVis mer

Northug misliker at Sør-Korea fikk OL

Ødeleggende for motivasjonen.

Petter Northug-epoken i langrenn kan være over 1. mars 2015. Det er den dagen Falun-VM på ski avsluttes med femmila for menn.

- Jeg vet ikke hvordan jeg skal motivere meg etter Falun. Og jeg kan vel si som dette: At Sør-Korea fikk OL i 2018 var ikke noe jeg ønsket meg, sier Petter Northug til den svenske avisen Expressen.

Det er et standpunkt han deler med blant andre Emil Hegle Svendsen.

Faren John Northug sa til Dagbladet søndag at han visste nøyaktig når sønnen som til å legge opp, men han ville ikke komme med konkrete datoer eller ytterligere avsløringer.

- Akkurat nå lever jeg i en treårig boble. Alt jeg tenker og gjør handler om de kommende mesterskapene i Val di Fiemme (VM 2013), Sotsji (OL i 2014) og Falun (VM i 2015). Det er slik det fungerer for meg. Det er tanken på mesterskapene som styrer meg og gir meg motivasjon til å orke dette livet, sier Northug.

Han sier at han vil ha fylt 29 år etter at Falun-VM er over, og da mener han at det vil være riktig tidspunkt å kjenne etter hva han vil gjøre videre.

- Det vil nok ikke ta så lang tid for meg å vite hva jeg vil etter at Falun-mesterskapet er over. Jeg vil tro at det ikke vil gå lang tid etter målgangen på femmila før jeg vet hva framtiden vil bringe, sier Petter Northug til den svenske avisen.

Northug sier at året etter Falun blir et år uten noe stort mesterskap å gå inn for, og det er med på å forsterke muligheten for at han gir seg.

Om han også kommer til å kutte båndene til idretten når han gir seg som langrennsløper på topplanet, vet han ikke.

- Den dagen det er slutt, kommer jeg til å ta en skikkelig lang pause. Da skal det ikke være noe stress. Jeg skal lande på en god og skikkelig måte, så får vi se hva det blir til, sier Petter Northug.

Han reiste til Val Senales tirsdag for å være på høydesamling fram til 2. november. Det skal gjøre ham klar til den norske sesongåpningen på Beitostølen fra 16. til 18. november.

Verdenscupen innledes i svenske Gällivare 24. og 25. november.

(NTB)