Northug møtte veggen: - Jeg skjelver

Petter Northug har lagt opp som langrennsløper på toppnivå, men fortsetter å konkurrere mye. Denne helga fikk langrennslegenden det meget tøft.

NORTHUG: Det svenske supertalentet Frida Karlsson har Petter Northug som sitt store forbilde. Reporter: Øyvind Godø. Video: Expressen TV/Kristoffer Løkås/Dagbladet. Vis mer

18 år gamle Erik Resell leverte en hinsides prestasjon da han for tredje gang på rad vant det stupbratte motbakkeløpet opp hoppbakken i Granåsen i regi av Red Bull. Dag Blandkjenn og Vegard Jarvis Westergård tok de to øvrige pallplasseringene.

På de 400 meterne i en ekstrem stigningsprosent vant den regjerende verdensmesteren på distansen på tiden 2.51 minutter opp Granåsen lørdag. Dermed forbedret han sin egen bakkerekord med tolv sekunder.

Det var godt over to minutter raskere, nesten dobbel så raskt, som langrennslegenden Petter Northug. Mosvik-ekspressen løp i mål på tiden 5.20 minutter.

Den firedoblede verdensmesteren fra Falun-VM i 2015 møtte på mange måter veggen i Granåsen.

KRAFTANSTRENGELSE: Petter Northug fikk virkelig kjenne på melkesyra i motbakkeløpet Red Bull 400 Granåsen, opp den velkjente hoppbakken. Foto: Jørgen Rotan
KRAFTANSTRENGELSE: Petter Northug fikk virkelig kjenne på melkesyra i motbakkeløpet Red Bull 400 Granåsen, opp den velkjente hoppbakken. Foto: Jørgen Rotan Vis mer

- Det var mye verre enn jeg hadde trodd. Da jeg kom inn i bakken, hadde jeg ikke sjanse med min kropp opp der, så det var mange som sprang forbi meg. Det var en brutal opplevelse, så nå skjelver jeg litt og er veldig glad for at jeg er ferdig, forteller Petter Northug.

Kraftprøven ga Northug et syrenivå på høyde med monsterbakken i Val di Fiemme i Tour de Ski.

- Monsterbakken har gått mye bedre, for der har jeg stort sett vært i OK form. Det er jeg ikke nå. Så da blir det en annen opplevelse mentalt også, men jeg liker å konkurrere, og det var artig å være med.

Se Northug møte veggen i Granåsen her:

BRUTALT: En sliten Petter Northug løper inn til mål i Red Bull 400-løpet i Granåsen i Trondheim. Video: Red Bull. Reporter: Christian Wehus. Vis mer

- Skjønner det ikke helt selv

Artig var det også for Erik Resell, som åpnet knallhardt, holdt tempoet oppe hele veien og imponerte stort med rekordtida 2.51.

- Det er jo utrolig fort, så jeg skjønner det ikke helt selv akkurat nå, sier Resell i en pressemelding.

- Jeg har trent bra i det siste og vet at formen er god, så det er artig å få vist det her nok en gang at jeg er bra i motbakken. Beina var blytunge etter finalen. Jeg gikk ut litt hardt og holdt en jevn fart hele veien, så jeg fikk smake det de siste 50 meterne, sier 18-åringen.

Totalt deltok 500 løpere fra 17 ulike nasjoner i Granåsen. Tidligere langrennsløper Wenche Aune Snildalsli satte ny norsk rekord med 4.21 da hun triumferte på råsterkt vis i kvinneklassen foran Carina Ulsund og Lea Fischer.