Northug møtte veggen: - Jeg skjelver

Petter Northug har lagt opp som langrennsløper på toppnivå, men fortsetter å konkurrere mye. Denne helga fikk langrennslegenden det meget tøft.

NORTHUG: Det svenske supertalentet Frida Karlsson har Petter Northug som sitt store forbilde. Reporter: Øyvind Godø. Video: Expressen TV/Kristoffer Løkås/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

18 år gamle Erik Resell leverte en hinsides prestasjon da han for tredje gang på rad vant det stupbratte motbakkeløpet opp hoppbakken i Granåsen i regi av Red Bull. Dag Blandkjenn og Vegard Jarvis Westergård tok de to øvrige pallplasseringene.

På de 400 meterne i en ekstrem stigningsprosent vant den regjerende verdensmesteren på distansen på tiden 2.51 minutter opp Granåsen lørdag. Dermed forbedret han sin egen bakkerekord med tolv sekunder.

Det var godt over to minutter raskere, nesten dobbel så raskt, som langrennslegenden Petter Northug. Mosvik-ekspressen løp i mål på tiden 5.20 minutter.

Den firedoblede verdensmesteren fra Falun-VM i 2015 møtte på mange måter veggen i Granåsen.

- Det var mye verre enn jeg hadde trodd. Da jeg kom inn i bakken, hadde jeg ikke sjanse med min kropp opp der, så det var mange som sprang forbi meg. Det var en brutal opplevelse, så nå skjelver jeg litt og er veldig glad for at jeg er ferdig, forteller Petter Northug.

Kraftprøven ga Northug et syrenivå på høyde med monsterbakken i Val di Fiemme i Tour de Ski.

- Monsterbakken har gått mye bedre, for der har jeg stort sett vært i OK form. Det er jeg ikke nå. Så da blir det en annen opplevelse mentalt også, men jeg liker å konkurrere, og det var artig å være med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer