Northug-nei til landslaget: - Ikke aktuelt å bryte avtalen med Coop

Går mot langløp etter Falun-VM.

UAKTUELT MED LANDSLAGET: Petter Northug, her under trening i Italia, kommer ikke til å kutte navlestrengen til Coop.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
UAKTUELT MED LANDSLAGET: Petter Northug, her under trening i Italia, kommer ikke til å kutte navlestrengen til Coop. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Petter Northugs manager sier til VG at det er uaktuelt for langrennsstjernen å bryte avtalen med Coop og returnere til landslaget etter kommende sesong.

Onsdag ble det kjent at Norges Skiforbund stiller nye krav til Northug fra mai 2015. Da vil trønderen måtte parkere avtalen med Coop om han vil fortsette å representere Norge i verdenscup og mesterskap.

Uaktuelt, ifølge manager Are Sørum Langås.

- Petter har valgt Coop, og Coop har valgt Petter. Det er derfor ikke aktuelt for Petter å bryte eller pause avtalen med Coop og gå tilbake på landslaget etter VM i Falun.

- Bakgrunnen for dette er at Petter etter ni år på landslaget hadde et sterkt behov for forandring. Da kom Coop inn og gjorde det mulig å fortsette skikarrieren, sier Langås til VG.

Når det gjelder kommende sesong går det mot en løsning mellom Northug og skiforbundet. En avtale må være på plass innen 1. november. Dermed kan det se ut som om 28-åringen konkurrerer for Norge ut den neste sesongen, mens han trolig satser på langløp fra 2015/16-sesongen.

Onsdag ble det også klart at skistjernen må møte i Sør-Trøndelag tingrett 9. oktober på grunn av promillekjøringen i mai.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer