Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug nekter å håndhilse på folk fram til OL

Skjerper hygienen for å unngå sykdom.

TAR GREP: Petter Northug har slitt med sykdom i høst. Han har ikke råd til en ny sykdomsperiode før OL. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
TAR GREP: Petter Northug har slitt med sykdom i høst. Han har ikke råd til en ny sykdomsperiode før OL. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

Petter Northug vil gjøre alt for å unngå en ny sykdomsperiode før OL i Sotsji. Derfor vil ikke langrennsstjernen håndhilse uten hansker, skriver VG.

- Jeg har ikke råd til å være syk framover. Sykdommen får komme etter OL. Det er planen, sier Northug til avisa.

Utsatt 27-åringen har slitt med virussykdom i høst og fått store deler av sesongoppkjøringen ødelagt, men stilte til start i sesongåpningen på Beitostølen sist helg. Det ga en 61.-, en 12.- og en 10.-plass.

Northug har trent hardt for å komme tilbake i form, og det gjør at kroppen også blir ekstra utsatt for sykdom.

Bruker hansker Han sier at han ikke skal være paranoid, men tar likevel grep for å unngå å bli syk.

- Man må være flink med håndhygiene, det er veldig viktig. Så trenger man ikke å ta på alle du møter på, sier trønderen.

- Så du har innført håndhils-nekt fram til OL?

- Ja, det må være med hansker i så fall. Jeg prøver ikke å ta folk man ikke må, i hendene. Det kan være forskjell på sykdom og ikke-sykdom, sier Northug til avisen.

(NTB)