STAFETTDUO: Ole Einar Bjørndalen og Petter Northug konkurrerte sammen i en uvanlig mixed-stafett i Russland. Det gikk ikke spesielt bra.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
STAFETTDUO: Ole Einar Bjørndalen og Petter Northug konkurrerte sammen i en uvanlig mixed-stafett i Russland. Det gikk ikke spesielt bra. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Northug og Bjørndalens uvanlige samarbeid i Russland endte i fiasko

Langrennsløperne og skiskytterne konkurrerte i par.

(Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen og italienske Karin Oberhofer vant den uvanlige mixed-stafetten under «Champions Race» og «Prize of the Governor of the Tyumen Region» på Geolog stadion i russiske Tjumen.

I går fikk vi se en ny uvanlig og nyskapende konkurranseform i Russland hvor langrennsløperne og skiskytterne konkurrerte sammen. På herresiden utgjorde enerne Petter Northug og Ole Einar Bjørndalen et drømmepar, men de klarte på ingen måte å leve opp til forventningspresset.

Stafetten ble innledet med 2,4 kilometer skøyting blant langrennsløperne, før skiskytterne gikk den samme distansen i tillegg til to skytinger. Dette gjentok langrennsløperne og skiskytterne ytterligere én gang hver, slik at det ble gått fire etapper totalt.

Ikke uventet ble skiskytteretappene mer avgjørende enn langrennsetappene. Og da Bjørndalen bommet totalt tre ganger på fire skytinger, var Norge sjanseløse. Det klarte selv ikke Northug å rette opp i.

Stjerneduoen skuffet Til slutt endte den norske stjerneduoen på en skuffende 9. plass, over minuttet bak Alexey Poltoranin og Fredrik Lindström, som tok en litt overraskende triumf.

Petter Northug kunne imidlertid glede seg over at han slo lillebror Even Northug, som gikk sammen med den russiske skiskytteren Evgeniy Garanichev og endte på 10. plass.


Federico Pellegrino og Simon Schempp havnet på 2. plass - bare et tidel bak den svensk-kazakhstanske vinnerduoen. Den svenske sprinteren Teoder Peterson og skiskytterkongen Martin Fourcade kapret 3. plassen.

Den russiske skiskytteren Ivan Tsjeresov gikk karrierens siste renn sammen med langrennsesset Alexandr Legkov. Duoen endte på plassen foran Northug og Bjørndalen.

- Jeg trodde ikke at jeg skulle få så mange følelser. Dette er veldig emosjonelt. Det har vært et eventyr. Jeg er rørt, sa Tsjeresov til det samlede russiske pressekorpset etter løpet, gjengitt av Rsport.

Bjørndalen: - Petter og jeg har et utmerket forhold I dameklassen kunne Karin Oberhofer juble igjen - denne gang sammen med den finske langrennseleganten Kertu Niskanen. Ilaria Debertolis og Gabriela Soukalova ble nr. 2, mens norske Kari Vikhagen Gjeitnes kapret 3. plassen sammen med Olga Vilukhina.

Det helnorske paret Mari Eide og Tiril Eckhoff endte på 5. plass, mens en sterk duo som Natalia Matveeva og Franziska Hildebrand ble nr. 10.

I et intervju med Sport Express før helga fortalte Bjørndalen at han og Northug har et særdeles godt forhold og stor gjensidig respekt.


- Vi har et utmerket forhold. Jeg feirer gjerne sammen med ham. Men han er mer proff enn meg når det gjelder feiring. Jeg kan ikke feire som ham. Jeg er mye mer beskjeden, sa Bjørndalen før helga.

Den gode tonen er gjensidig. Det formidlet Northug i et intervju med R-Sport.

- Vi har det alltid morsomt sammen når vi møtes, så det er synd det ikke skjer oftere enn det gjør. Vi spøker mye med hverandre, sier Northug til den russiske avisen.

Det ble imidlertid ingen feiring sammen denne helga, men duoen smilte likevel da de gikk i mål til 9. plass.

Se hele løpet og de øvrige nyskapende konkurransene i Russland her (ekstern lenke).