UHELDIG: Petter Northug og Eirik Brandsdal ramlet i sprintfinalen på Beitostølen, men bød publikum på spurtoppgjør likevel.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
UHELDIG: Petter Northug og Eirik Brandsdal ramlet i sprintfinalen på Beitostølen, men bød publikum på spurtoppgjør likevel. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Northug og Brandsdal i brytekamp i finalen

Ødela for hverandre i sprinten.

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): Eirik Brandsdal og Petter Northug var kanskje de største favorittene før finalen på klassisk sprint på Beitostølen i dag, men løpet ble ødelagt halvveis for de to.

Northug og Brandsdal hektet i hverandre da de gikk sammen i tet inn i en sving, rev hverandre overende i løssnøen - og dro med seg Simen Østensen i det samme fallet.

Gløersen sterkest
Dermed ble det Torjus Børsheim, Anders Gløersen og Eldar Rønning som skulle gjøre opp om pallplassene alene, og det var Gløersen som til slutt spurtslo Rønning om seieren.

- Det er alltid morsomt å få muligheten til å spurte mot Eirik og Petter, men det gikk jeg glipp av i dag. På flata inn mot mål hadde jeg god ski, og det stemte skikkelig bra. Så jeg tror jeg skulle bitt godt fra meg uansett, sier Gløersen til NRK.

Spurtshow om femteplassen
Northug og Brandsdal ga naturlig nok opp løpet etter det ødeleggende fallet, men satte like gjerne i gang en egen duell etter et halvminutts hvile.

Treninga kommer nok godt med, tenkte de kanskje, og gjorde opp om femteplassen med spurtduell til stor glede for tilskuerne.

Den vant Petter Northug med et smil.

- Eirik har sett sterk ut i hele dag, og jeg følte han var sterkest før finalen. Da vi begge falt, så hadde vi jo god tid til å bli enige om at vi måtte fullføre. Du vet at om du tar Brandsdal i en spurt, så gjør du det også bra i verdenscup, sier Northug til NRK.

- Det er sånt som skjer i en sprint, det kan fort gå gæli. Vi tok stein, saks, papir, og da tapte jeg. Så jeg får ta skylda, men det var et par stykker oppå skiene mine, sier han om fallet.

Erik Brandsdal er ikke helt enig.

- Det var nok min feil, jeg var litt ivrig i svingen, mener Brandsdal.