<strong>PÅ REISE IGJEN:</strong> Petter Northug og de værfaste langrennsløperne har lettet fra Russland. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PÅ REISE IGJEN: Petter Northug og de værfaste langrennsløperne har lettet fra Russland. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Northug og co. har endelig forlatt Moskva

- Foreløpig er alt bra. Bank i bordet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Petter Northug ble sittende værfast i Moskva, men langrennsesset kom seg tirsdag morgen med fly til München.

- Petter har reist til München. Han er nå på vei til Seiser Alm for å lade opp til VM, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NTB.

Snøvær i Moskva gjorde reisen fra Sotsji, hvor det var verdenscup i helgen, tidkrevende for de norske langrennsløperne.

Ingen sykdom
- Været får vi ikke gjort noe med. Nå er det strålende vær i Moskva. En må regne med litt når en er på reisefot, spesielt i Russland, sier Løfshus.

Den medisinske rapporten fra den russiske hovedstaden tirsdag var oppløftende.

- Det handler om å holde seg frisk og det er ingen nye utøvere med sykdom. Foreløpig er alt bra. Bank i bordet, sier Løfshus.

Galgenhumor Han har ikke mistet humøret etter reisekluss i det gamle Sovjetsamveldet, som også tok deler av landslaget innom Minsk i Hviterussland.

- Det har vært mye mas med bagasje og litt fram og tilbake med Sotsji, Moskva og Minsk. Men vi har fått i løperne mest mulig mat og drikke. Og har tatt det med godt humør. Det blir mye galgenhumor og fliring av dårlige vitser, sier Løfshus.

Nå venter treningsleir for Petter Northug i Seiser Alm. Det blir langrennskongens siste oppladning før ski-VM i Val di Fiemme.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer