Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug og co. må spare penger

OL og VM-suksess har kostet dyrt.

MÅ SPARE: De norske langrennsløperne hadde stor suksess under OL i Vancouver og VM i Holmenkollen, men det har kostet. Må må skilandslaget spare penger. Foto: Dagbladet.
MÅ SPARE: De norske langrennsløperne hadde stor suksess under OL i Vancouver og VM i Holmenkollen, men det har kostet. Må må skilandslaget spare penger. Foto: Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Langrennslandslaget har hatt et overforbruk de siste sesongene og må spare penger fram til årsskiftet.

De norske langrennsløperne hadde stor suksess under OL i Vancouver og VM i Holmenkollen, men det har kostet.

Adresseavisen skriver at landslaget har brukt nesten 1,5 millioner kroner mer enn planlagt. Økte inntekter i VM-sesongen førte til et akkumulert underskudd på 400.000 kroner.

- Vi kommer til å ha strengere kostnadskontroll, men jeg tror ikke løperne skal føle at vi sparer. Vi har bestemt oss for å spare inn disse 400.000 kronene innen årsskiftet, fire måneder før det vi tidligere har lovet og fått godkjent av skistyret, sier landslagssjef Vidar Løfshus til Adresseavisen.

Opphold under mesterskap og dyre høydesamlinger har kostet mye for landslaget, men kommende sesong, som er mesterskapsfri, blir billigere fordi de blant annet slipper precamper.

Det betyr færre personer i støttefunksjoner som skal reise med laget.

(NTB)