Northug og Co skal overvåkes av droner

Under OL i Sotsji.

TRYGG: Petter Northug kan sannsynligvis føle seg trygg når han kommer til Russland i februar. Det foreligger nemlig planer om overvåkning ved hjelp av droner. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
TRYGG: Petter Northug kan sannsynligvis føle seg trygg når han kommer til Russland i februar. Det foreligger nemlig planer om overvåkning ved hjelp av droner. Foto: Ned Alley / NTB ScanpixVis mer

Russlands statsminister Dmitrij Medvedev overlater ingenting til tilfeldighetene når det gjelder sikkerheten i Sotsji-OL.

I et intervju med Reuters forteller Medvedev en del om sikkerhetstiltakene som innføres rundt mesterskapet i den subtropiske byen ved Svartehavet.

Islamske opprørere Det som skaper mest bekymringer, er at området grenser til Nord-Kaukasus. Der holder islamske opprørere til. Der skjer det daglig voldelige episoder.

- Vi har en rekke trusler mot vårt land, og derfor jobber alle så hardt som mulig med sikkerheten. Spesialstyrkene og regjeringen som et hele prøver å garantere for sikkerheten i OL, sier Medvedev.

- Og det tror jeg vil skje, men det er klart at vi er nødt til å innføre en rekke tiltak for å sørge for at dette vil bli husket som spektakulære og ekstravagante leker, sier Medvedev.

Videokameraer Rundt hele byen er det installert videokameraer. Det eksisterer også planer om å bruke droner til overvåking i hele området fra Sotsji og til Kaukasus-fjellene.

Politi blir utstasjonert i hele området mellom byen og Nord-Kaukasus.

Opprørerne i Nord-Kaukasus har sitt utgangspunkt i de to separatistkrigene mellom Russland og Tsjetsjenia.

(NTB)

GARANTERER FOR SIKKERHETEN: Russlands statsminister Dmitrij Medvedev overlater ingenting til tilfeldighetene når det gjelder sikkerheten i Sotsji-OL. Foto: REUTERS / Grigory Dukor / NTB Scanpix
GARANTERER FOR SIKKERHETEN: Russlands statsminister Dmitrij Medvedev overlater ingenting til tilfeldighetene når det gjelder sikkerheten i Sotsji-OL. Foto: REUTERS / Grigory Dukor / NTB Scanpix Vis mer