Northug og forbundet enige

Nå er VM i Falun neste.

TITTEL: Petter Northug .... Her fra et høydeopphold i italienske Val Senales denne uka. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
TITTEL: Petter Northug .... Her fra et høydeopphold i italienske Val Senales denne uka. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

(Dagbladet): Petter Northug har signert avtalen med Skiforbundet, og kan dermed delta i verdenscup og VM kommende sesong.

Det melder Skiforbundet i en pressemelding litt over midnatt.

- Petter har lenge sagt at VM er sesongens store mål og Skiforbundet ser frem til å gi han og alle på landslaget den støtten som trengs for å sikre norsk suksess kommende vinter Dialogen med Northugs team har likevel vært krevende og derfor er vi i NSF glade for at vi nå er enige, sier generalsekretær Stein Opsal.
Partene har blitt enige om at i perioden som gjelder fra 24. november og omfatter hele sesongen, kan Northug ikke markedsføre sin private sponsor Coop, men partene er enige om at innarbeidede matprodukter fortsatt kan selges i butikkene i avtaleperioden. Det kommer det fram i pressemeldingen.

- Lettet Northug sier dette i en pressemelding via sin manager Are Sørum Langås:

- Jeg har valgt å signere avtalen med Skiforbundet. De har kommet meg i møte på enkelte punkter, og jeg har måttet godta forhold jeg ikke er fornøyd med. Jeg er likevel lettet over at dette nå er avklart. Nå kan jeg fokusere fullt og helt på oppkjøringen til verdenscupen og VM. Dette blir bra - svenskene kan glede seg, sier Northug.

Uenighet om sluttdato Fristen for Petter Northug til å signere representasjonsavtalen, som gjør at han kan delta i verdenscup og VM i Falun, gikk ut ved midnatt lørdag.

De siste par dagene har det vært usikkerhet rundt sluttdatoen for avtalen. Dagbladet kunne sent i går kveld skrive at Team Northug føler seg lurt av Skiforbundet. De har hele tiden ønsket 15. mars som datoen for avtalens utløp. Oppsal sa i går at det var noe som hadde kommet på bordet i «tolvte time».

- Det er en ren misforståelse. Datoen 15. mars er ikke noe nytt for oss. Vi har visst om den fra første dag, at det var datoen Northug-leiren ønsket som sluttdato. De ønsket en kortest mulig avtale. Det ble avvist kontant fra vår side, sier Opsal til Dagbladet lørdag formiddag.

Kravet fra Skistyret var at Northug må være en del av landslaget fram til 30. april. Ifølge Oppsal var dette noe John Northug godtok, før forbundet senere gikk med på 15. april.