Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug og Hellner er lei av å snakke om hverandre

Og Northug prøver å begrense uttalelsene sine.

LILLEHAMMER / OSLO (Dagbladet): I morgen starter minitouren i Lillehammer, og i dag stilte Therese Johaug, Marit Bjørgen og Petter Northug opp på en pressekonferanse.

Martin Johnsrud Sundby skulle etter planen egentlig også møte pressen i dag, men han har slitt med sår hals, og valgte derfor å holde seg unna folk i dag. Planen er likevel at han skal stille til start på morgendagens sprint.

Begrenser seg I en podcast med Expressen sier Marcus Hellner i dag at han til tider er lei av å snakke om Petter Northug.

- Noen ganger blir man litt lei. I begynnelsen tenkte jeg ofte  «Så kjedelig det er å snakke om ham, jeg ikke bryr seg om hva han har sagt», men samtidig gir det en annen dimensjon til løpene og mesterskap, når det blir litt duell og det blir litt mer interessant, sier svensken.

Northug fikk spørsmål fra Dagbladet om han også var lei av å snakke om seg selv.

- Ja, i hvert fall lei av å snakke om Hellner, svarte Northug.

Nordmannen har ofte kommet med friske uttalelser, men har den siste tida vært mer ordknapp.

- Jeg har ikke stoppet å prate. Mange har ment at jeg har snakket for mye, så jeg får heller prøve å begrense meg litt, sier Northug.

 - Hva tenker du om helga?

- Jeg kommer hit for å gå tre renn forhåpentligvis, og håper å heve meg i toppen, svarer Northug.

For Northug er det VM i Falun som er sesongens hovedmål, og det er da han ønsker å prikke inn toppformen.

- Det har vært tidlig ennå. Jeg vet med den treningen jeg har gjort at jeg ikke kommer til å gå styggfort før vi kommer på nyåret.

Tette dueller Marit Bjørgen og Therese Johaug stilte opp sammen på pressekonferansen, og de ser fram til helgas minitour.

- Planen er å gå fort på ski. Det er en litt annen konkurranseform siden det er en minitour, og alle rennene teller, sier Therese Johaug om helgas konkurranse.

- Det blir spennende, og mange tette dueller.

Bjørgen og Johaug fikk også spørsmål om de trodde det kom til å bli norsk dominans i de internasjonale konkurransene denne sesongen.

- Charlotte er der, Justyna er der, og noen trenger litt flere renn på seg, men de andre vil nok komme etter hvert. Vi norske jentene hadde veldig gode ski i Kuusamo, men de andre kommer nok etter, svarer Bjørgen.

- Det vil nok handle mye om oss to, i tillegg til Charlotte Kalla og Justyna, men det er nok noen som vil utfordre oss. I sprint er det også åpent, fortsetter hun på spørsmål om hvem som kommer til å være de største utfordrerne.

• I morgen er det sprint, før lørdagen fem og 10 kilometer fri teknikk. På søndag avsluttes minitouren med 10 og 15 kilometer klassisk jaktstart.

PRØVER Å BEGRENSE SEG: Petter Northug sier mange har ment at han snakker for mye. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PRØVER Å BEGRENSE SEG: Petter Northug sier mange har ment at han snakker for mye. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling