Northug og Hellner møtes til sommerduell for å hedre Bråten

- Det føles som en fin gest.

RULLESKIDUELL: Petter Northug var raskere enn Marcus Hellner på Bislett. 30. juni møtes de til ny dyst på rulleski, i Inge Bråten Memorial. Foto: Scanpix/Dagbladet
RULLESKIDUELL: Petter Northug var raskere enn Marcus Hellner på Bislett. 30. juni møtes de til ny dyst på rulleski, i Inge Bråten Memorial. Foto: Scanpix/DagbladetVis mer

(Dagbladet): I april ble tidligere landslagstrener Inge Bråten bisatt fra Ullensaker kirke, med mange av sine tidligere elever til stede.

I sommer hedres Bråten på nytt av skifolket, under det nydøpte Inge Bråten Memorial i Sunne i Sverige, skriver Expressen.

30. juni møtes Petter Northug og Marcus Hellner til rulleskiduell, sammen med andre løpere som Charlott Kalla, Anders Södergren, Johan Olsson og flere norske løpere.

- Det føles som en fin gest for Inge, sier Hellner til Expressen.

- Det var litt hans konkurranse, han styrte det der. Det føles som en bra måte å sette pris på ham og den fine personen han var, sier svensken.

I fjor dukket det opp 12 000 mennesker for å se Northug og co. i den svenske konkurransen, med Inge Bråten som fornøyd bidragsyter.

Nå kalles altså løpet opp etter Bråten, som i april døde av kreft etter et kort sykeleie.