REISER HJEM: Therese Johaug er en av flere norske som avbryter høydeoppholdet i Val Senales. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
REISER HJEM: Therese Johaug er en av flere norske som avbryter høydeoppholdet i Val Senales. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer

Norske langrennsstjerner reiser hjem fra Val Senales

Northug og Johaug avbryter høydeopphold

Flere norske utøvere reiser hjem tidlig fra høydeoppholdet i Val Senales etter sykdom.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Therese Johaug, Petter Northug og Emil Iversen har reist hjem fra landslagets høydesamling i Val Senales, melder Norges Skiforbund i en pressemelding.

- Løperne som reiser trenger fortsatt litt mer tid før de kan trene som normalt, og vi tar ingen sjanser på denne tiden av året, sier Øystein Andersen, medisinsk ansvarlig Skiforbundet langrenn.

I utgangspunktet skulle de alle være med til samlingen avsluttes fredag 1. november om en uke.

Mistanke om norovirus har herjet i den norske langrennsleiren de siste dagene. Petter Northug var den første norske utøveren som ble syk forrige helg, og sykdommen spredde seg videre i den norske leiren de neste dagene. Natt til tirsdag ble også flere av de norske jentene, Mari Eide, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Mari Eide var syke. Også Emil Iversen ble slått ut av viruset.

Nå har altså fire av dem reist hjem til Norge.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Norovirusinfeksjon er en magetarminfeksjon som er svært smittsom. Vanlige symptomer er kvalme, oppkast, magesmerter og diaré.

Den norske landslagslegen Øystein Andersen fortalte onsdag at Petter Northug var tilbake i trening og at formen til de som hadde vært syke var i stadig bedring.

- Vi har ingen nye sykdomstilfeller. De som har vært syke er stadig kvikkere. De holdes isolert fra de friske. Samtidig har de lov til gå litt ut om de er klare for litt frisk luft. Vi verner om de som ikke har vært syke. Vi følger de retningslinjene som er satt, forteller landslagslege Øystein Andersen til Dagbladet.