Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug og Klæbo vant sprint i Mosjøen

Northug og Klæbo med overlegen sprintseier i Mosjøen

Vant lagsprint i bysprintshowet i Nordland.

PÅ LAG: Som på neste års sprintlag gikk Petter Northug og JOhannes Høsflot Klæbo sammen i bysprinten i Mosjøen. Her fra verdenscupen på Lillehammer i 2016. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅ LAG: Som på neste års sprintlag gikk Petter Northug og JOhannes Høsflot Klæbo sammen i bysprinten i Mosjøen. Her fra verdenscupen på Lillehammer i 2016. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug og Johannes Høsflot Klæbo fungerte ypperlig sammen under bysprinten i Mosjøen. Stjerneduoen tok en klar lagseier i vårsola.

Det var første gang at Northug og Klæbo gikk lagsprint sammen. Publikum fikk se et samarbeid som satt perfekt.

Northug fikk en solid luke under finalens nest siste runde. Dermed kunne han gi Klæbo en ledelse ingen var i nærheten av å ta fra ham på ankeretappen. Klæbo hadde tid nok til å sakke ned på farten og klappe idet han gikk over målstreken.

Vil bite fra seg

Lagsprinten i fri teknikk ble lagt opp som en slags landskamp. Northug og Klæbo sørget for norsk seier foran Sverige-duoen Erik Silfver og Gustav Nordström.

Nylig ble det klart at Northug er tilbake på landslaget. Fra neste sesong blir han del av sprintlaget sammen med Klæbo.

- Nå er jeg inne på sprintlaget igjen, og jeg sikter meg inn på en ny verdenscupsesong og ikke minst VM i Seefeld. Jeg håper å kunne bite bra fra meg, sa Northug i et intervju gitt til arrangøren.

Hyller Klæbo

Han fortalte videre at han har hatt en bra følelse siden mars.

- Nå starter treningsjobben inn mot en ny sesong. Ting må gjøres riktig fra midten av mai. Der det veldig artig å være på lag med sånne som Klæbo, som har tatt sporten et steg videre. Jeg skal prøve å matche det på samling nå utover sommeren og høsten.

- Vi har den beste løperen i verden med Johannes på laget, la Northug til.

Bysprinten i Mosjøen fortsetter med individuell sprint senere lørdag.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!