- GRATTIS: Petter Northug gratulerer Finn Hågen Krogh med verdenscupseieren i Östersund. I Falun kan de bli makkere. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
- GRATTIS: Petter Northug gratulerer Finn Hågen Krogh med verdenscupseieren i Östersund. I Falun kan de bli makkere. Foto: Terje Bendiksby / NTB ScanpixVis mer

Northug og Krogh vil knuse Norges dårlige statistikk sammen

På lagsprinten.

ÖSTERSUND (Dagbladet): Finn Hågen Krogh tok sin andre verdenscupseier på to dager da han gikk en strålende 15-kilometer i skøyting i ettermiddag.

Finnmarkingen bekreftet dermed overfor den norske lagledelsen at han blir en svært sterk kandidat til 15-kilometeren under VM i Falun 25. februar.

Den andre distansen Krogh primært ønsker å gå i Falun er lagsprinten, men duoen som skal gå den distansen kommer ikke til å bli tatt ut før under VM.

Åpent om plassene På forhånd er lagsprint-uttaket helt åpent. Både Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby, Krogh og flere av de rene sprinterne er blitt nevnt i lagsprintdiskusjonen.

Etter to Krogh-seirer på to dager i Östersund sier imidlertid både Northug og Krogh selv at de kan tenke seg å gå - med hverandre.

- Han vil være en veldig solid makker for meg på teamsprinten, sier Northug, som ble nummer 16 etter en grei gjennomkjøring i ettermiddag.

16. PLASS: Petter Northug er fornøyd med gjennomkjøringen i Östersund i dag. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
16. PLASS: Petter Northug er fornøyd med gjennomkjøringen i Östersund i dag. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

Northug tror formsterke Krogh er aktuell til både duathlon, 15-kilometeren, stafetten og altså lagsprinten i VM.

- Lur å ha med Krogh selv er ikke like tydelig på hva han tror det blir aktuelt å få gå, men understreker at han tror Northug blir den beste makkeren han kan få på lagsprinten.

- Det er nok Petter som er det tryggeste kortet å gå med. Han er bra på sånne typer avslutninger og har mye rutine. Norge har flere andre gode løpere på den distansen, som Anders (Gløersen) og Martin (Johnsrud Sundby), men historisk er Petter lur å ha med på det meste, sier Krogh til den norske pressen.

Uansett hvem som får gå lagsprinten i VM, har duoen mye å revansjere på distansen. Norge har nemlig ikke vunnet lagsprinten for menn siden VM i Liberec i 2009.

I Oslo-VM i 2011 ble det sølv, bak Canada, mens Norge ikke engang kom til finalen under VM i Val di Fiemme to år seinere.

Under OL i fjor ble Ola Vigen Hattestad og Petter Northug nummer fire.

Northug fikk svar Petter Northug var 44,9 sekunder bak Krogh i dag, og ble åttende beste nordmann (!), på 16. plass. Det svake resultatet gir uansett lite grunn til bekymring, med tanke på at trønderen sjelden hevder seg i toppen rett etter å ha trent i høyden.

- Jeg fikk gode svar i dag. Jeg mangler akselerasjon og toppfart, siden det fortsatt er litt for tidlig etter høyden. Jeg hang med bra i to runder i dag, og så gikk det litt seigere på sisterunden, sier han.

Den potensielle lagsprintmakkeren i VM, er naturlig nok også høyt oppe i ettermiddag.

- Det er stort å vinne to på rad, men seieren i dag er kanskje enda deiligere enn den i går, sier Finn Hågen Krogh.