Northug og skiforbundet enige om avtale-skisse

Kontrakten snart klar for signering.

KLAR FOR VM. Alt tyder på at det blir VM i Falun på Petter Northug. Han mener han har minst en gullsjanse i mesterskapet.   Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
KLAR FOR VM. Alt tyder på at det blir VM i Falun på Petter Northug. Han mener han har minst en gullsjanse i mesterskapet. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

(Dagbladet): Petter Northug er så godt som klar for VM i Falun.

Etter det Dagbladet erfarer er nå Northug-leiren og Norges Skiforbund tilnærmet enige om hvordan han skal bli landslagsløper til vinteren.

- Dialogen er god. Det er ikke nødvendig med flere forhandlingsmøter, sier generalsekretær Stein Opsal i skiforbundet.

- Jeg ønsker ikke å gå i detaljer nå, men det jeg kan si, er at vi har avklart de vanskelige punktene, forteller Opsal til Dagbladet.

- Resten av forhandlingene kan gå over telefon og på mail, sier generalsekretæren.

Godta kontrakten De siste dagene har det vært opp til Northug-leiren å godta kontrakten fra skiforbundet som innebærer noen praktiske tillempninger.
Hvordan Petters overgang fra Coop til landslaget blir, er ennå ikke kjent i detalj.

Sannsynligvis vil han og Coop få litt tid før det første verdenscup-rennet til å ordne det praktiske, forutsatt at landslagskontrakten blir undertegnet før 1. november.

Merkevarer i butikkene I tillegg er det mulig at Coop sitt utvalg av merkevarer med Petter-innpakning ikke behøver å bli ryddet ut av butikkene i løpet av vinteren, så lenge all form for reklame stoppes.

Dette er en vanlig håndtering av sponsorkonflikter i internasjonal idrett. Der blir det ofte gitt unntak for salg av etablerte merkevarer, selv om de kommer i konflikt med sponsorrettigheter.

Det viktigste for skiforbundet har uansett vært å sikre reklameforbudet for Coop, og slik få Petter Northug inn på de samme vilkårene som de andre landslagsløperne.
 
Åpnet VM-muligheten
Disse tillempingene har åpnet VM-muligheten for Petter Northug.

I dag forteller han til Trønder-avisa at han sikter mot VM. Det kan også tolkes som at det meste er på stell, også fra Northug-leiren for en signering av kontrakten skiforbundet krever før 1. november.

Northug forteller til Trønder-avisa at mesterskapet i Falun har den høyeste prioriteten, men at han ønsker å gå fort hele sesongen.

- Kula (verdenscupen sammenlagt red.anm.) er også et mål for meg, sier Northug.

Minst en gullsjanse Han gir seg selv minst en gullsjanse i VM, som han tror vil ha fire ulike vinnere på de fire individuelle distansene.

- Det er knalltøft i herrelangrenn nå, men på mitt beste er jeg i stand til å kjempe om i alle fall ett gull, sier Petter Northug til Trønder-Avisa.

Som tittelforsvarer har han allerede en friplass på 15 km der, forutsatt at han underskriver skiforbundets utøverkontrakt.
Det er klart nå.