Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug og Sundby utslått i prologen

I Davos.

IKKE VIDERE: Martin Johnsrud Sundby vant tremila i går, men det ble for kort tid til å få opp nok sprut i kroppen til å ta seg til kvartfinalene i sprinten i  dag.Foto: Anders Wiklund / TT / NTB Scanpix
IKKE VIDERE: Martin Johnsrud Sundby vant tremila i går, men det ble for kort tid til å få opp nok sprut i kroppen til å ta seg til kvartfinalene i sprinten i dag.Foto: Anders Wiklund / TT / NTB Scanpix Vis mer

DAVOS (Dagbladet): Verken verdenscupleder Martin Johnsrud Sundby eller Petter Northug klarte å komme seg videre fra sprintprologen i Davos i dag. 

Av løpere som gikk tremila i går var det bare Finn Hågen Krogh og Anders Gløersen som klarte å ta seg til kvartfinalene i dag. 

Northug mente allerede i går at han var sjanseløs på å gå videre i dag, fordi tida mellom konkurransene var for kort. 

- Det er bare 14 timer (egentlig 17) til sprintprologen starter, og da blir du sjanseløs mot de rene sprinterne. Jeg får ta det som trening, sa Northug til NTB i går, og fikk rett.

Northug ble nummer 35 i prologen, 5.40 etter prologvinner Sergej Ustjugov. Johnsrud Sundby var to hundredeler bak Northug på 36. plass. 

- Det er helt usannsynlig at man skal klare å prestere i morgen, sa Sundby til Dagbladet etter seieren i går. 

- Å være sprek i beina til klokka ni i morgen tidlig er usannsynlig, men jeg trenger den treninga. Jeg tror det er smart av meg å gjennomføre de prologene i forhold til touren, sa han. 

I tillegg til Krogh og Gløersen gikk Håvard Solås Taugbøl, Sondre Turvoll Fossli, Pål Golberg, Ola Vigen Hattestad og Eirik Brandsdal videre til kvartfinalene. 

Også i dameklassen var det mange norske som tok seg videre fra prologen. Therese Johaug snek seg såvidt videre med sin 28. plass, det er som kjent de tretti beste tidene som går videre til kvartfinalene. 

Sammen med henne går Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng, Maiken Caspersen Falla, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Kathrine Rolsted Harsem i kvartfinalene. 

Bare Kari Vikhagen Gjeitnes gikk ut av de norske damene. Andreas Myran Steen og Hans Christer Holund gikk heller ikke videre fra prologen. 

Finalene begynner klokka 11.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media