Northug økte inntektene med nesten 11 millioner i fjor

Fikk anmerkning i regnskapet.

ØKTE: Petter Northugs selskaps solgte for 13,9 millioner kroner forrige inntektsår, melder Nettavisen. Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet
ØKTE: Petter Northugs selskaps solgte for 13,9 millioner kroner forrige inntektsår, melder Nettavisen. Foto: Jørgen Kvalsvik / DagbladetVis mer

Petter Northugs selskaps solgte for 13,9 millioner kroner forrige inntektsår, melder Nettavisen.

Northugs heleide selskap leverte torsdag regnskapstallene for fjoråret. De viser at skistjernen dro inn 10,9 millioner mer enn året før. Driftsresultatet var på 7 millioner kroner med et årsresultat på 5 millioner kroner. 3,6 millioner kroner er investert i aksjemarkedet.

- Selskapet driver ikke virksomhet som forurenser det ytre miljø, skriver styreleder John Northug i årsrapporten.

Revisoren Stig Forr har derimot lagt til en anmerkning til regnskapet.

- Selskapet har ikke behandlet skattetrekksmidler i samsvar med bestemmelsene i skattebetalingsloven, skriver revisoren.

Forklaringen på dette er at Northugs selskap ikke hadde egen skattetrekkskonto i fjor ettersom selskapet ikke hadde noen ansatte. Det opplyses at det er opprettet en slik konto i år.

Statsadvokaten har ennå ikke tatt ut noen tiltalte etter Northugs promillekjøring i mai. Det kom likevel fram i boken «Northug - En familiehistorie» at skistjernen hadde en promille på 1,65.

Northug ligger an til å få en ubetinget dom på 30 til 40 dager i fengsel. I promillesaker er det også vanlig å ilegge en bot i forbindelse med fyllekjøring. Bøtesatsen avgjøres av hvor høy promillen er og hvor mye vedkommende tjener.

(NTB)