Northug-brødrenes emosjonelle øyeblikk

Northug om det tårevåte møtet med lillebror:
- Det var veldig sterkt

Så sterk er relasjonen mellom Northug-brødrene at selv de barske langrennsprofilene måtte ty til tårene da Tomas Northug meddelte konklusjonen han kom fram til i Portugal.

FRA TRE TIL TO: Northug-brødrene vil ikke lenger kunne konkurrere side om side etter at Tomas Northug velger å prioritere andre områder i livet. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
FRA TRE TIL TO: Northug-brødrene vil ikke lenger kunne konkurrere side om side etter at Tomas Northug velger å prioritere andre områder i livet. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BISLETT (Dagbladet): På ferie i Portugal, etter at kompisene har reist, finner Tomas Northug endelig ut av tankene som har streifet i hodet hans siden 3. februar - tankene som har plaget 27-åringen siden han falt i NM-sprinten og innså at sesongen var over.

Der og da var også i realiteten karrieren over. Men det er først på ferieturen i Portugal at konklusjonen blir et faktum og at pappa John Northug får telefonen fra sin nest eldste sønn:

«Jeg har bestemt meg. Jeg velger å legge opp.»

Én verdenscupseier og VM-finale i Falun-sprinten i 2015 står igjen som de største merittene til 27-åringen. Drømmen om å slå tilbake med OL-medalje i drømmeløypa i Pyeongchang legges vekk.

Storebror Petter Northug blir skuffet og lei seg over avgjørelsen. De skulle jo satse sammen fram mot OL, gjøre hverandre sterkere og vise at forrige sesongs skuffende sesong var unntaket som bekrefter regelen om at Northug-brødrene er best.

Tårevått brødremøte

Lillebror Even må ty til tårene når han møter Tomas for første gang etter det tunge valget.

- Første gang jeg møtte Even etter avgjørelsen, var det mye følelser. Idrett er følelser. Det viste det øyeblikket. Jeg merker at Even har sett opp til meg, når han er på gråten når vi møtes. Det var veldig sterkt, forteller Tomas Northug til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer