Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug om doper: - Jeg kommer til å slå ham knock-out om han viser seg

Johannes Dürr (28).

BURSDAGSKAKE: Den gamle storløperen Tobias Angerer jobber nå for tysk TV og overrakte Petter Northug ei kake på 30-års dagen hans i går. Foto: NTB Scanpix
BURSDAGSKAKE: Den gamle storløperen Tobias Angerer jobber nå for tysk TV og overrakte Petter Northug ei kake på 30-års dagen hans i går. Foto: NTB Scanpix Vis mer

OBERSTDORF (Dagbladet): Østerikeren Johannes Dürr sjokkerte langrennsverden da han klatret kjappest av alle opp «monsterbakken» Alpe Cermis og gikk seg opp på tredje plass i Tour de Ski for nøyaktig to år siden.

Opp den bakken passerte han blant annet Petter Northug og sa etterpå at han ville «ødelegge Northug».

Dumt. For Petter Northug har skihukommelse som en elefant, og glemmer aldri noen som er dumme nok til å slenge har dritt til ham.

Da han i går ble spurt om hvordan han ser på et comeback for Dürr, som ble utestengt dagen før Sotsji-OL begynte i 2014 for heftig EPO-bruk, svarte Petter:

- Får jeg se ham i langrennsløypa igjen kommer jeg til å slå ham knock-out.

- Jeg tror neppe for han stiller til start noe sted så lenge jeg er på startstreken. Det bør han ikke.

Heller ikke østerrikerne selv, som er i ferd med å reise et nytt lag fra doping-ruinene fra 2000-tallet, vil heller ikke ha Dürr tilbake. Men det spørs om de kan nekte ham startlisens så lenge dommen er ferdig sonet.

- Han er utestengt for livstid hos oss, men dopingdommen er jo på to år. Jeg frykter at han kommer til å anke utestengelsen og kreve å få startlisens, sier østerrikes sportssjef Markus Gandler.

Grei dag på jobben Petter Northug hadde for øvrig en grei bursdag i dag. Han brukte 30 års-dagen sin til å halvere Martin Johnsrud Sundbys sammelagtledelse i Tour de Ski til 45 sekunder.

Men Petter manglet det nødvendige giret og hang ikke med da teten skrudde opp farten på slutten. Han ble nummer ni på etappen, ti sekunder bak Aleksej Poltoranin som vant.

Dermed ble det ingen bonussekunder.

- Jeg slet uti der i dag, men det så jeg andre gjorde også. Derfor klarte jeg å henge med på halen av feltet såpass lenge som jeg gjorde, sier Northug.

- Alt i alt var det en grei dag, sier Northug, som etter målgang blant annet fikk overrakt bursdagskake av sin tidligere rival Tobias Angerer.

Han bet seg fast blant annet fordi Martin Johnsrud Sundby for en gangs skyld hadde en dårlig dag på jobben. Martin måtte slippe tidlig, og var til slutt 56 sekunder bak Poltoranin i mål.

Det tolker ikke Petter Northug som noe tegn på at Martin har fått «hammeren».

- Nei, nei. Han hadde dårlige ski i dag. Da er det håpløst. Jeg hadde dårlige ski i Toblach en gang. Da tapte jeg fire minutter. At Martin tapte under et minutt i dag forteller meg at han fortsatt er i form. Han kommer til å vinne Tour'en, sier Northug.

Kamp om andreplass Selv er Northug innstilt på å kjempe om andreplassen. Det blir først og fremst en kamp mot Sergej Ustjugov, som etter bonussekundene bare ligger fire sekunder bak Northug.

- Det blir tøft. Han har vist jevn og god form under hele Tour'en. Men jeg skal kjempe det jeg kan, sier Petter Northug.

Også Finn Hågen Krogh er på skuddhold av en pallplass, og ville så definitivt vært med i tetkampen om han ikke hadde mistet begge (!) skia underveis.

JUKSEMAKER: For to år siden ble Johannes Dürr utestengt for EPO-bruk. Nå går det rykter om at østerrikeren vurderer et comeback. Foto: AFP / GIUSEPPE CACACE / NTB Scanpix
JUKSEMAKER: For to år siden ble Johannes Dürr utestengt for EPO-bruk. Nå går det rykter om at østerrikeren vurderer et comeback. Foto: AFP / GIUSEPPE CACACE / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media