Northug om kompisens dopingrykter og Putin-spøken som slo feil: - Krise

Petter Northug stoler på Alexander Legkov, men ikke på hvordan russiske journalister tolker humoren hans.

NEST BEST: Petter Northug slo Martin Johnsrud Sundby, men ble spurtslått av Niklas Dyrhaug under Oslo Skishow i Holmenkollen. Northug sa etter løpet at han var mer fornøyd med brunfargen enn formen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
NEST BEST: Petter Northug slo Martin Johnsrud Sundby, men ble spurtslått av Niklas Dyrhaug under Oslo Skishow i Holmenkollen. Northug sa etter løpet at han var mer fornøyd med brunfargen enn formen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Petter Northug ble nr. 2 på jaktstarten i Oslo Skishow i Holmenkollen lørdag kveld, bare slått av kompisen Niklas Dyrhaug. Bak seg på resultatlista var blant annet Martin Johnsrud Sundby på 4. plass.

Resultatet hadde minimal betydning, men rennet var en god bekreftelse på at Northug er i rute til den kommende VM-sesongen. Med rekordbrun hudfarge og imøtekommenhet viste 30-åringen de taktene han ofte gjør når formen er god.

Han sprudlet, brukte sin kreativitet til å komme med de svarene som gjør Northug til Northug og tok seg lang tid med pressen uten at noen representanter fra Team Northug forsøkte å dra ham vekk.

Først og fremst hyllet Northug den trønderske flyten den siste tiden med referanse til Rosenborgs dominans i Tippeligaen og dobbeltseieren til Dyrhaug og Northug denne sommerlige lørdagskvelden.

Northug støtter Legkov

Men ikke alt er like harmonisk i langrennsverden. Forrige måned hevdet Grigorij Rodtsjenkov at Alexander Legkov og 13 andre medlemmer av langrennslaget skal ha vært dopet under OL i Sotsji.

Legkov er en god venn av Northug. De har trent mye sammen og pushet hverandre til å bli enda bedre. Northug vil ikke mistenkeliggjøre sin russiske rival.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer