TABBE: Calle Halfvarsson så feil på klokka og mistet starten under Toppidrettsveka i Aure. På samme sted i 2015 gikk han feil. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
TABBE: Calle Halfvarsson så feil på klokka og mistet starten under Toppidrettsveka i Aure. På samme sted i 2015 gikk han feil. Foto: Øyvind Godø / DagbladetVis mer

Calle Halfvarsson så feil på klokka

Northug om ropene etter Halfvarssons andre store Aure-tabbe: - Det er synd på ham

Sist gang Calle Halfvarsson var i Aure, gikk han feil i prologen. I dag gjorde han en ny stor flause. Det skapte uro i startområdet.

AURE (Dagbladet): «Kan nr. 5, Calle Halfvarsson, komme til startstrek?»

«Vi gjentar: Nr. 5, Calle Halfvarsson, starten går om to minutter. Vennligst møt opp til start.»

Ropene etter den svenske langrennsstjerna skapte uro i startområdet i Aure under den innledende prologen i Toppidrettsveka.

Halfvarsson, som nylig gikk knallhardt ut i et intervju med Expressen og sa at han egentlig er bedre enn Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby, var klar til å bevise det som Northug reagerte sterkt på.

Fikk ny sjanse

Det første forsøket kunne ikke vært noe dårligere. Nesten fem minutter for sent kom 28-åringen til start, men arrangøreren sendte ham tilbake.

SYMPATI: Petter Northug synes synd på Calle Halfvarsson. Foto: Thomas Rasmus skaug / Dagbladet
SYMPATI: Petter Northug synes synd på Calle Halfvarsson. Foto: Thomas Rasmus skaug / Dagbladet Vis mer

Halfvarsson smilte og lo litt da han tuslet vekk fra startområdet igjen, selv om han risikerte å bli disket fra hele Toppidrettsveka. Går du ikke prologen, får du ikke gå noe.

Men siste ord var ikke sagt. Den svenske profilen fikk en ny sjanse rundt en time senere, da han fikk gå prologen etter at alle andre var ferdig.

- Jeg ble lurt av klokka. Jeg så feil på klokka. Det var kjipt, forteller Halfvarsson til Dagbladet etter det andre prologforsøket.

- Med tanke på at du gikk feil her i Aure sist, hvilket forhold har du til denne plassen nå?

- Hehe, det er en skikkelig ulykkesplass, sier svensken, som gikk feil i prologen i Aure i 2015, men som aldri tidligere har kommet for sent til start før.

Sympatisk Northug

Både Petter Northug og Dario Cologna synes det er greit at Halfvarsson fikk en ny sjanse til å kvalifisere seg til kvartfinalen, selv om han ikke rakk starten.

- Det er synd på ham. Calle bør jo få være her, sier Northug til Dagbladet.

ENSOM: Helt sist av alle fikk Calle Halfvarsson en ny sjanse til å starte prologen i Aure. Denne gang rakk han start og gikk så raskt at han noterte seg for den nest beste tiden. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
ENSOM: Helt sist av alle fikk Calle Halfvarsson en ny sjanse til å starte prologen i Aure. Denne gang rakk han start og gikk så raskt at han noterte seg for den nest beste tiden. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer

Cologna ble overrasket da han fikk vite om svenskens tabbe.

- Seriøst, gikk han feil? spør sveitseren Dagbladet.

- Det er kjipt, men jeg tipper han får gå likevel. Han bør få en ny sjanse, sa Cologna etter sin prolog.

Den muligheten fikk også Halfvarsson, da han startet sist i prologen og imponerte med å bli nr. 2, til tross for de vanskelige oppladningen.

Likevel var han svært misfornøyd etter prologen.

- Det kjennes ikke bra, selv om jeg ble nr. 2. Jeg følte det gikk sakte. Vi får se hvordan det går videre, sier svensken til Dagbladet.