Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug om uheldig Bjørgen: - Vi trenger henne

Gikk sprint i Sarpsborg.

TILBAKE: Marit Bjørgen under Kulåssprinten. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TILBAKE: Marit Bjørgen under Kulåssprinten. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug mener internasjonalt kvinnelangrenn trenger duellen mellom Marit Bjørgen og Therese Johaug. Johaug har dominert stort i langrennssporet på kvinnesiden i vinter. Både Tour de Ski og Ski Tour Canada endte med klar sammenlagtseier til skistjernen fra Dalsbygda.

Marit Bjørgen jobber på sin side knallhardt med sitt comeback etter barnefødsel, og onsdag stilte langrennsdronningen fra Rognes til start i showrennet Kulåssprinten i sentrum av Sarpsborg. Der var også Petter Northug, og medaljegrossisten fra Mosvika hilser Bjørgen velkommen tilbake i manesjen.

- Therese har vært suveren på distanse i vinter, så jeg tror vi trenger Marit som tar opp kampen med henne igjen. Den duellen er viktig for damelangrenn. Vi får håpe det skjer, sa han til NTB.

Northug tror Bjørgen fikk utbytte av onsdagskveldens renn i Kulåsparken.

- Marit har jo gått et par renn allerede, men det er god trening for henne å gå sprinter som dette. Hun trenger sikkert fart, og det får man av økter som disse, sa Northug.

Bjørgen gikk seg til finaleplass i Sarpsborg, men der var langrennsdronningen involvert i et tidlig uhell. Vinterens klare sprintener i verdenscupen, Maiken Caspersen Falla, tok til slutt en enkel seier. Svenske Linn Sömskar ble nummer to, mens Katja Visnar tok tredjeplassen. Bjørgen ble nummer fem.

Petter Northug ble utslått i kvartfinalen i herreklassen.

Bjørgen stilte nylig til start i et turrenn som bærer hennes eget navn hjemme i Rognes. Veteranens første skikkelige gjensyn med eliten skjer imidlertid under annen del av NM på Beitostølen helga etter påske. Der skal det blant annet gås tremil. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart