BLE IKKE HØRT: Petter Northug skal ha vært lite fornøyd med valget av Trond Nystad som ny landslagstrener. Norsk vintersports største stjerne skal ha ønsket seg Kåre Tønne.  
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BLE IKKE HØRT: Petter Northug skal ha vært lite fornøyd med valget av Trond Nystad som ny landslagstrener. Norsk vintersports største stjerne skal ha ønsket seg Kåre Tønne. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Northug ønsket seg en annen trener

Men Skiforbundet valgte Trond Nystad.

Petter Northug ønsket Kåre Tønne som landslagstrener i langrenn, men ble ikke hørt av Norges Skiforbund. De valgte Trond Nystad..

Northug har omtalt valget av Nystad som «spennende», men langrennsesset ønsket seg Tønne som ny trener, melder Adresseavisen. Regionavisen skrev lørdag at de har flere kilder på at Northug ikke var veldig fornøyd med valget av umeritterte Trond Nystad.

- Det kildene sier får stå på deres regning, sier pappa John Northug til Adresseavisen.

«Jeg er fornøyd med valget av Trond Nystad som ny landslagstrener. Det er et spennende valg, og jeg ser fram til å samarbeide med ham. Jeg er blant annet nysgjerrig på hva Trond kan formidle om hva Dario Cologna har gjort for å vinne Tour de Ski to ganger», leste sportssjef Vidar Løfshus opp som Northugs reaksjon da Skiforbundet presenterte Nystad.

Likevel, Northug-leieren skal ha ønsket seg Tønne.

- Det er absolutt hyggelig å høre at det finnes folk rundt omkring som ønsket meg som trener, sier Tønne til Adresseavisen.

Nystad, Tønne og Tor Arne Hetland ble alle kalt inn til avgjørende intervjurunde.

(NTB)

NY TRENER: Trond Nystad er ny trener for langrennsherrene. 
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
NY TRENER: Trond Nystad er ny trener for langrennsherrene. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer