MÅ TA DET MED RO: Petter Northug har fortsatt ikke orden på magen, og kunne heller ikke i dag gjenoppta treningen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
MÅ TA DET MED RO: Petter Northug har fortsatt ikke orden på magen, og kunne heller ikke i dag gjenoppta treningen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Northug orker fortsatt ikke trene

Sliter med magetrøbbel.

(Dagbladet): Petter Northug er fortsatt ikke i form til å trene, etter at mageproblemene rammet ham og flere norske landslagsløpere under høydesamlingen i Val Senales.

Håpet var at den norske stjernen kunne gjenoppta arbeidet i dag - men sånn gikk det ikke.

- Nei. Han er fortsatt slapp og dårlig i magen. Vi må bare se det an og vente, akkurat nå er han ikke i form til å trene, sier landslagstrener Trond Nystad til Dagbladet.

Northug har flere ganger de siste årene blitt rammet av magetrøbbel som har satt ham ut av spill i lengre tid. Landslagsledelsen tar derfor ingen sjanser når slike symptomer melder seg.

Mageproblemer kostet Northug både Vasaloppet og Kollen-femmila i mars i år, og store deler av sesongen ble spolert.

- Han var hos legen i går, men det er fortsatt ikke helt klart hva som er galt. Det er vanskelig å si når han er i trening igjen, vi må som sagt bare vente og se, sier Trond Nystad.

Om halvannen uke starter sesongen på Beitostølen.

Den nasjonale sesongåpningen innledes med 15 km fristil fredag 16. november. Verdenscupen starter i svenske Gällivare helga etter med samme distanse.