Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug overrasket landslagets mentale trener

- Da skjønte jeg hvorfor han er så fordømt god.

(Dagbladet): Da Petter Northug samlet unge talenter til en inspirasjonssamling hjemme på Meråker denne uka, tok han også med seg mange av ekspertene han selv omgir seg med.

Blant annet landslagets mentale trener, den tidligere elitesoldaten Erik Bertrand Larssen.

I Meråker kunne han fortelle om sine første møter med det norske skilandslaget.

- Petter, som er olympisk og verdensmester fra før, setter seg ned med meg og er kanskje den mest spørrende av alle. Den som har lyst til å lære mest, forteller Larssen de unge skitalentene.

- Da blir jeg litt sånn, oj, det var litt overraskende. Så gikk jeg ut av rommet, og så tenkte jeg: Ah, det er jo noe av grunnen til at han er så fordømt god. Det er fordi han har lyst til å lære, lyst til å utvikle seg.

Larssen er så imponert over Northugs mentale styrke at han mener det ikke er Northug-rykket som er avgjørende for at Petter skal holde seg på topp de neste årene.

- Jeg mener at hans største våpen er hvordan han tenker, sier Bertrand Larssen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling