Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug overrasket over svenske-hjelp

Knuste alle på Tourens nest siste dag.

GULLGUTT: Petter Northug og Åge Skinstad etter Northugs første seier i årets Tour De Ski. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
GULLGUTT: Petter Northug og Åge Skinstad etter Northugs første seier i årets Tour De Ski. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

VAL DI FIEMME / OSLO (Dagbladet): Petter Northug er tilbake slik vi kjenner ham.

På den nest siste etappen av årets Tour de Ski var han konkurrentene overlegen, og tok sin første Tour-seier for året. I tillegg tok han 90 bonussekunder, og festet grep om 2. plassen.

- Før rennet hadde jeg en god følelse. Jeg visste jeg måtte være offensiv og kjempe for bonussekunder. Jeg så det på Hellner at han var sliten etter første runden, og da var jeg glad flere ga gass i tet, sier Northug.

Mest overrasket var han over at Daniel Rickardsson dro i tet. Svensken kunne roet tempoet for å få Hellner opp i tet, men fortsatte i et høyt tempo slik at Hellner falt lenger og lenger bak.

- Det var overraskende at  Hellner ikke klarte å være med i hovedfeltet. Noen sa at han var på halen tidlig, og samtidig gjorde Rickardsson en fantastisk jobb for Norge på sisterunden. Det var i alle fall overraskende. Det må vi bare takke for, sa Northug etter rennet.

Et lite skjær i gleden var at Dario Cologna fulgte ham som en skygge, og trolig sikret sveitseren sin andre triumf i Tour de Ski.

Spurtvant Northug har hatt en vanskelig sesong frem til i dag. Spurtene har ikke vært de samme, og han har hatt store vanskeligheter med å kapre de gode posisjonene i feltet.

Med VM i Oslo like rundt hjørnet var det derfor betryggende å se vårt kanskje største medaljehåp endelig vise seg fra sin beste side.

Northug sier at spurten hele tiden har vært inne, selv om det til nå har sett ut som om den har vært svakere enn tidligere.

- Jeg har hørt noen si det, og har prøvd å avkrefte det. Jeg tror at sånn følelsen er i dag, er det vanskelig å være på et oppløp med meg, sier Northug.

BLOMSTERGUTT: Petter Northug får utdelt velfortjente blomster etter rennet. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
BLOMSTERGUTT: Petter Northug får utdelt velfortjente blomster etter rennet. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

En så tidlig at Mosvik-ekspressen var i god form, og på alle de fem innlagte spurtene var Northug sterkest. 23-åringen tok totalt 90 bonussekunder i Val di Fiemme.

Dario Cologna var nummer to på alle spurtene, men måtte gi tapt for Northug ved samtlige anledninger.

- Jeg hadde god kontroll, og følte ikke at jeg trengte å gire mye om for å dra ifra igjen da han nærmet seg litt, sier Northug.

Frykter Bauer Petter suser med det opp på en 2. plass i sammendraget. Marcus Hellner hadde en forferdelig dag i sporet, og gikk i mål på en 23. plass, hele 1:53 bak Northug.

I morgen er det klart for monsteretappen i Tour de Ski. Løperne skal klatre drøye 450 meter på tre kilometer. Til tross for et forsprang på over to minutter på fjorårsvinner Lukas Bauer, er det nettopp tsjekkeren Northug frykter i morgen.

- Det er ikke umulig å komme på pallen, men det blir hardt. Bauer kan slå meg med tre minutter opp bakken søndag, men forhåpentligvis blir det pallen. Dario har vært for sterk i Touren, så jeg tror det er umulig å ta igjen han. For meg handler det om andre  eller tredjeplassen, sier Northug

• Simen Østensen måtte bryte midtveis i løpet, og er dermed ferdig i årets Tour de Ski.

SUVEREN: Petter Northug var suveren, og tok sin første seier i årets Tour de Ski på 20 kilometer klassisk fellesstart. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
SUVEREN: Petter Northug var suveren, og tok sin første seier i årets Tour de Ski på 20 kilometer klassisk fellesstart. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media