<strong>BLIR OVERVÅKET:</strong> Petter Northugs skuffende åpning på Beitostølen ble fulgt av usikkerhet rundt helse og eventuell feiltrening. Nå følges nordmannen tett. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BLIR OVERVÅKET: Petter Northugs skuffende åpning på Beitostølen ble fulgt av usikkerhet rundt helse og eventuell feiltrening. Nå følges nordmannen tett. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Northug overvåkes av personlig naprapat

- Studerer Petters muskulatur hver eneste dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går kom beskjeden: Det ble ikke funnet tegn på alvorlig sykdom i blodprøvene som ble tatt av Petter Northug etter åpningsrennene i Beitostølen, og skistjerna trener som normalt.

Men for at skyndingen tilbake til toppform ikke skal gå for fort, følges Northug tett av sin personlige naprapat, skriver Expressen.

- Terje Lillemark har studert Petters muskulatur hver dag, og han har hele tida vært sikker på at det ikke er så alvorlig. Søndag begynte Petter å føle seg bedre, sier pappa John Northug til den svenske avisa.

Taus om rollen
Terje Lillemark har vært Petters private fysiske servicemann i snart to år, og hjalp blant annet nordmannen for Northug-familiens egen regning under OL i Vancouver.

I oktober ble Lillemark, som altså er utdannnet naprapat, tilknyttet Skiforbundet formelt, men da som massør.

Til da hadde han fungert som «daglig servicemann» for Northug, men ble fratatt muligheten til å bruke sin kompetanse som naprapat da han kom inn i landslaget, behandling pappa-John ifølge ABC Nyheter tidligere har omtalt som en nøkkelfaktor for sønnens suksess i skisporet.

Ifølge Northug senior har Lillemark nå jobbet med Petter aktivt de siste to ukene, siden åpningsrennene i Beitostølen.

Etter det Dagbladet vet har naprapaten aldri sett Northugs muskulatur bedre enn i dagene før åpningsrennene.

Til Expressen sier John Northug at Lillemark nå følger Northug tett hver eneste dag.

- Petter har vært i bevegelse hver dag siden Beitostølen. I begynnelsen av pausen var han ute og gikk ti korte turer per dag, på ca 15-20 minutter, for å holde blodsirkulasjonen i en trøtt muskulatur. Det har han kombinert med fysioterapi, sier han.

Til Dagbladet vil ikke Terje Lillemark si noe særlig om sin rolle rundt Northug de siste ukene.

- Nå er jeg ansatt av Skiforbundet og hjelper sånn sett alle utøverne, men jeg kan ikke si noe om dette. Det får være opp til John Northug å uttale seg om det rundt Petter, sier Lillemark.

Viktig OL-brikke
Lillemark har helt siden han innledet samarbeidet med Team Northug jobbet aktivt nettopp med tanke på å forebygge overbelastning.

I et intervju med Namdalsavisa før OL i vinter fortalte naprapaten hvor viktig samarbeidet er for at Petter kan prestere på høyt nivå.

- Å få behandling, så han ikke får vondt når han legger seg er «styggviktig» i forhold til å sikre best mulig sirkulasjon. For belastninga muskulaturen utsettes for er knallhard. Iallfall når han skal gå seks distanser . Det er utrolig viktig at han klarer å restituere seg til å ha det vondt hver dag, sa Lillemark.

- Men Petter gjør ting som er rett, hvor de andre slurver, spesielt i forhold til restitusjon. Det er en av vinnerreseptene. Dermed går han ikke på smeller som de andre gjør, sa han.

I går trente Petter Northug i Trondheim, mens en pressemelding var eneste lyd fra skigutten selv.

- Jeg kommer til å bruke tid på å komme tilbake for fullt. Det er VM i Holmenkollen som tross alt er det store målet i vinter, sier han.

John Northug har ikke besvart Dagbladets henvendelser onsdag morgen

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer