Northug på 14. plass da Dyrhaug imponerte

Beste nordmann på 6. plass.

14. plass: Petter Northug er ikke i sin beste form og ble nummer 14 i Nove Mesto. Foto: AP Photo /CTK / Lubos Pavlicek / Scanpix
14. plass: Petter Northug er ikke i sin beste form og ble nummer 14 i Nove Mesto. Foto: AP Photo /CTK / Lubos Pavlicek / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tydalingen Niklas Dyrhaug (24) gikk sitt beste verdenscuprenn noensinne da han ble nummer seks på 30 kilometer i klassisk fellesstart i Tsjekkia lørdag.

Dyrhaug fikk sitt gjennombrudd under Tour de Ski, men har vært uheldig etter jul. Først ble han allergisyk under verdenscuprennene i Otepää, og det gjorde at han mistet det klassiskrennet. Han ble heller ikke frisk nok til å stille opp i NM-dagene på Voss.

Lørdag var 24-åringen tilbake for fullt og viser at han garantert er en del av det norske landslaget kommende sesong. Denne sesongen er han på rekruttlandslaget.

Vinneren Johan Olsson og verdenscupleder Dario Cologna var i en klasse for seg. Olsson gled fra Cologna i den siste bakken, og Cologna tok det aldri igjen på flaten inn mot mål.

Olsson tok sin annen verdenscupseier for året. Han var også best under sesongåpningen på Sjusjøen i november.

3.-plassen gikk til russeren Maxim Vylegzjanin. Han var 16 sekunder bak den svenske vinneren. Bak ham fulgte landsmennene Konstantin Glavatskikh og Stanislav Volzjentsev.

Dyrhaug var bare 2,2 sekunder bak Vylegzjanin på 3.-plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer