Northug på høyde-opphold i Italia

Første samling utenfor landslaget.

TRE OPPHOLD: Her suser Petter Northug avgårde på rulleski i Seiser Alm i fjor, der det norske skilandslaget lå i høydetrening. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TRE OPPHOLD: Her suser Petter Northug avgårde på rulleski i Seiser Alm i fjor, der det norske skilandslaget lå i høydetrening. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

I dag dro Petter Northug (27) på den første av i alt tre høydesamlinger før den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen 22. november.

Han dro til italienske Livigno sammen med sin nye trener Eirik Myhr Nossum. Nossum har fungert som en av Northugs støttespillere i en årrekke allerede.

- Han gledet seg til å komme i gang, sier Are Sørum Langås, som er prosjektleder og pressekontakt for Petter Northug gjennom Northug Management i selskapet Nye Høyder.

Selskapet var sentralt i prosessen som endte med at Northug trakk seg ut av landslaget til Norges Skiforbund og skrev sin egen avtale med en ny hovedsponsor.

Selskapet er også svært sentralt i det nye privatteamet til 27-åringen. Dette høydeoppholdet til Northug varer fram til torsdag 20. juni.

Det neste oppholdet er fastlagt til perioden 26. august til 15. september - i Livigno og Seiser Alm. 10.-31. oktober er det ny samling i Val Senales.

For Northugs del er det snakk om ni uker i høyden før konkurransene starter i november.

Landslagene for kvinner og menn har høydesamling på de samme stedene på omtrent de samme tidspunktene.

Denne uken er de norske landslagsløperne samlet til samling på rundt 1400 meters høyde på Sognefjellet.

(NTB)