Northug påmeldt til OL-uttaksrenn i skandinavisk cup

Northug påmeldt til OL-uttaksrenn i skandinavisk cup

Høyst usikkert om han stiller, sier trener Kveen.

PÅMELDT: Petter Northug er påmeldt til skandinavisk cup i Piteå, men det er høyst usikkert om han starter. Foto: NTB Scanpix
PÅMELDT: Petter Northug er påmeldt til skandinavisk cup i Piteå, men det er høyst usikkert om han starter. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I tolvte time har Petter Northug valgt å melde seg på helgas tre konkurranser i skandinavisk cup i svenske Piteå.

Det melder den svenske avisa Expressen.

Påmeldingen til Northug kom rett før klokka 15.

– Jeg har for under ti minutter siden fått en mail med påmelding til alle tre dagene sier rennleder Jenny Axelsson til Expressen.

Tidligere har Northug meldt at det var uaktuelt å konkurrere i skandinavisk cup og trener Stig Rune Kveen har sagt at Northug ikke motiveres av å gå rennene.

Sammen med landslagsledelsen har Northug kommet fram til en plan for å kvalifisere seg til OL som i utgangspunktet ikke innebar en tur til Nord-Sverige og Piteå.

I en SMS til Dagbladet skriver Kveen at Northug ikke har bestemt seg for om han skal gå.

– Høyst usikkert om han går. Strindheim som har rutinemessig meldt han på før fristen gikk ut, skriver Kveen.

De svenske arrangørene håper likevel at Northug stiller til start. Axelsson sier at det var gøy å få påmeldingen.

– «Ojda! », tenkte jeg. Nei, men det blir jo kjempegøy. Absolutt. Interessen er allerede stor, ettersom vi har et så godt startfelt, men det er klart at det blir enda mer interesse om Petter kommer hit, sier hun til Expressen.

NTB skrev tidligere i dag at Northug er påmeldt til samtlige løp både i Piteå og i NM på Gåsbu. Det er lite trolig at Northug vil gå samtlige distanser noen av stedene.

Til Dagbladet sier Kveen at planen til Northug er å gå flere distanser i NM.

-Det kan fort bli at han går tre distanser i NM.